До Маріуполя планують прокласти нову залізничну магістраль

До Маріуполя планують прокласти нову залізничну магістраль

Велике будівництво
Укрінформ
Шлях залізницею до Маріуполя з Харкова буде пришвидшено завдяки програмі «Велике будівництво», в рамках якої розпочалось відновлення транспортної системи Приазов’я.
Як передає Укрінформ, про це заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Фейсбуці.

«Зараз до Маріуполя веде єдина залізнична колія Запоріжжя – Комиш-Зоря – Волноваха. Ця дільниця вантажонапружена, неелектрифікована і частково одноколійна. Ми вивчаємо та оцінюємо різні варіанти рішення. Один із варіантів – нова магістраль Покровськ — Курахове — Шахта «Південнодонбаська» — Волноваха — Маріуполь», - розповів міністр.

Проєкт оцінювальною вартістю 2,6 млрд гривень передбачає електрифікацію 46,5 км, добудову 20 км та реконструкцію 18 км колій, завдяки чому шлях до Харкова скоротиться на 6 годин.

Ще одним пріоритетом президентської програми в регіоні є ремонт доріг. Лише протягом 2020-2021 років планують завершити будівництво та ремонт понад 1 000 км шляхів державного значення.

Читайте також: У Маріуполі за програмою «Велике будівництво» оновили палац культури

Міністр зазначив, що насамперед ідеться про сполучення між регіональними центрами, дороги до опорних транспортних хабів (аеропорти, залізничні вокзали), туристичних магнітів та курортів Азовського моря.

«Цими днями якраз завершено оновлення 40 км дороги Т-08-20 Якимівка – Кирилівка. Ця дорога до моря останній раз ремонтувалася 1981 року», - зазначив очільник Мінінфраструктури.

Також, за словами Кубракова, в планах – розвиток портової інфраструктури. На сьогодні Міністерство інфраструктури працює над переглядом дивідендної політики державних стивідорів і залучає приватних інвесторів на проєкти концесії портів, серед яких Маріупольський та Бердянський морські порти.

Обговорюється й відновлення роботи аеропорту Маріуполя, яке ускладнює заборона польотів над Донбасом.

«У тісній співпраці з Генштабом, Міноборони, ЗСУ напрацьовуємо рішення, яке забезпечить безпеку польотів та захист державних інтересів», - додав міністр.

Читайте також: Для будівництва нового аеропорту біля Маріуполя вже обрали дві локації — мер

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що зручне транспортне сполучення є пріоритетом програми «Велике будівництво». Крім масштабного оновлення доріг, починається оновлення рухомого складу Укрзалізниці та розвиток системи приміських поїздів. Також у планах – розбудова регіональних аеропортів і створення національної державної авіакомпанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-