Для будівництва нового аеропорту біля Маріуполя вже обрали дві локації — мер

Для будівництва нового аеропорту біля Маріуполя вже обрали дві локації — мер

Укрінформ
Для будівництва нового аеропорту біля Маріуполя вже обрали дві локації — мер міста

Як передає Укрінформ, про це повідомив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко в ефірі телеканалу "Дом".

"Оскільки місто збільшилося, стало більшим і за територією, у нас з'явилася можливість виділити землю і побудувати новий аеропорт поруч з Маріуполем, який би відкривав не просто Маріуполь, а все Приазов'я для України. Ми визначили дві локації — на стику Запорізької області і на стику Донецької області. І, відповідно, це дасть можливість приїхати і до Бердянська, і до Маріуполя", — зазначив він.

Новий аеропорт хочуть побудувати на заміну міжнародному аеропорту "Маріуполь", який перестав функціонувати в 2014 році після початку бойових дій на сході. Відновлювати його роботу небезпечно, кажуть експерти.

До будівництва нового аеропорту планують залучити й бізнес.

"Дуже приємно, що в цей процес долучається також бізнес, є домовленість між Міністерством інфраструктури та великим бізнесом, компанією "Метінвест". Саму злітно-посадкову смугу побудує Мінінфраструктури, а ось логістичний хаб побудує бізнес, і це дуже гарна новина", — додав Бойченко.

Читайте також: Нова смуга міжнародного аеропорту «Одеса» прийняла перший літак

Як повідомлялося, на думку віцепрем'єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, на сьогодні неможливе відновлення авіаційного сполучення з прифронтовим Маріуполем Донецької області.

Раніше голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко заявляв, що для забезпечення ефективної логістики в Донецькій області необхідно побудувати два аеропорти — в Маріуполі та Краматорську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-