Нова смуга міжнародного аеропорту «Одеса» прийняла перший літак

Нова смуга міжнародного аеропорту «Одеса» прийняла перший літак

Фото, відео
Укрінформ
У міжнародному аеропорту "Одеса" 16 липня прийняла перший борт нова злітно-посадкова смуга. Рейс PQ107 Київ (Бориспіль) - Одеса виконала українська авіакомпанія SkyUp Airlines.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук аеропорту, де велася пряма трансляція події.

Літак за традицією пропустили через водяну арку. Потім відбувся невеликий брифінг для ЗМІ.

"Одеський аеропорт - один з найбільш складних інфраструктурних об'єктів України. Ми розуміємо, що це тільки перша і друга черга будівництва, за якою підуть третя і четверта", - сказав під час урочистої частини відкриття ВПП голова облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

Нова смуга сертифікується за категорією ICAO 3A, що дозволяє аеропорту приймати широкофюзеляжні судна, включаючи Boeing і рейси практично за будь-яких погодних умов.

Читайте також: В Одесі відбувся забіг злітно-посадковою смугою

Це перша злітно-посадкова смуга, побудована в Україні за останні 10 років.

Як уже повідомлялося, в червні Одеський аеропорт прийняв перший рейс на новому пероні S площею 40 тис. кв. м, розташованому безпосередньо вздовж нового терміналу. Він налічує 8 місць-стоянок для повітряних суден. Шість з них, згідно з класифікацією ICAO, мають маркувальний тип "C", дві - тип "D". Разом з новим пероном в експлуатацію була введена також нова стернова доріжка С3, що з'єднує діючу злітно-посадкову смугу РД1 з новим пероном.

Фото: oda.odessa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-