Справа про мільйонний хабар: суд залишив у силі заставу для ексголови Харківської облради

Справа про мільйонний хабар: суд залишив у силі заставу для ексголови Харківської облради

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не задовольнила апеляційну скаргу ексголови Харківської обласної ради Артура Товмасяна, який є одним із підозрюваних у справі про хабар у більш як мыльйон гривень, щодо призначеної йому судом застави.

Про це йдеться в ухвалі Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, передає Укрінформ.

«Апеляційну скаргу захисника підозрюваного на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 5 серпня 2021 року про застосування запобіжного заходу у вигляді застави відносно підозрюваного залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду залишити без змін», - йдеться у судовому рішенні.

Читайте також: Хабар у $90 тисяч: за члена комісії з азартних ігор внесли п’ять мільйонів застави

Ухвала набрала сили та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Із судових документів стало відомо, що захисник подав апеляційну скаргу 10 серпня, а 16-го - доповнення до неї. Адвокат наполягає, що підозра голові облради «базується лише на припущеннях свідка та протоколах негласних слідчих (розшукових) дій», а ухвала слідчого судді є «необґрунтованою та незаконною».

Однак колегія суддів Апеляційної палати ВАКС дійшла висновку, що «застосування більш м`яких запобіжних заходів може негативно відобразитися на здійсненні досудового розслідування». Крім того, на думку суддів, інші більш м`які запобіжні заходи не забезпечать можливості здійснення дієвого контролю за поведінкою підозрюваного та виконання ним процесуальних обов`язків.

Як повідомляв Укрінформ, заступника голови Харківської обласної ради Андрія Малиша (від ОПЗЖ) та його адвоката, якого називають поплічником, викрили на хабарі 1 млн 50 тис. грн. Гроші вимагали від директора комунального підприємства, підпорядкованого облраді, за те, щоб той залишився на посаді. Гроші передавалися чотирма траншами, негласні слідчі дії НАБУ тривали з січня.

Читайте також: ДБР активізує моніторинг цільового використання бюджетних коштів

Фігурантам оголосили підозри за ч.4 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за попередньою змовою групи осіб) Кримінального кодексу України.

У НАБУ 23 липня заявили, що перевіряють можливу причетність до злочину інших посадових осіб облради, зокрема, у відомстві підтвердили, що проводилися обшуки в кабінеті голови облради та в нього вдома.

24 липня затриманому заступнику голови облради ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 4,75 млн грн застави.

Читайте також: Справу нардепа-хабарника направили до суду

4 серпня голові облради Артуру Товмасяну оголосили про підозру в отриманні 1,05 млн грн хабаря. Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в сумі 2,9 млн грн, яку вже внесено.

17 серпня підозрюваний у хабарництві голова Харківської облради Артур Товмасян написав заяву про складення повноважень і підписав розпорядження про скликання позачергової сесії на 19 серпня, на ній його звільнили з посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-