НАБУ перевіряє, чи причетні інші посадовці Харківської облради до хабаря в один мільйон

НАБУ перевіряє, чи причетні інші посадовці Харківської облради до хабаря в один мільйон

Укрінформ
У справі про хабар в 1 млн грн, крім двох затриманих, заступника голови Харківської облради та його адвоката, більше немає фігурантів, однак слідство перевіряє можливу причетність інших посадових осіб обласної ради, зокрема, обшук проводився в кабінеті голови облради.

Про це, відповідаючи на запитання журналістів, сказав на брифінгу детектив Національного антикорупційного бюро України Микола Карась, передає кореспондент Укрінформу.

«На даний час це таємниця досудового розслідування. Вказані особи, про яких ви зазначаєте (голова облради, інші посадовці облради, - ред.), перевіряються, досліджуються обставини. За наявності достатніх підстав буде прийнято відповідне рішення. На даний час слідчі дії з головою обласної ради не проводилися», - сказав Карась.

Однак підтвердив, що в кабінеті голови облради та в нього вдома напередодні ввечері проходили санкціоновані обшуки.

Слідчі дії, за його словами, в обласній раді і за місцем мешкання затриманих тривали до 7 ранку, також оглядали їхні автомобілі.

Карась також розповів, що гроші передавалися чотирма частинами, але завжди під час негласних слідчих дій.

Читайте також: ДБР викрило банду, яка вимагала гроші у поранених на фронті

«350 тис. грн – це частина неправомірної вигоди, яка передавалася 21 липня, 310 тис. – було відшукано і вилучено в ході обшуку 22 липня. Перший транш відбувався 9 квітня у розмірі 300 тис. грн. Другий транш був у розмірі 200 тис. грн, який відбувався 6 травня. Третій транш відбувався 17 червня у розмірі 200 тис. грн», - уточнив детектив.

Як повідомляв Укрінформ, заступника голови Харківської обласної ради та його адвоката ввечері 22 липня викрили на хабарі в 1 млн 50 тис. грн. Гроші вимагали від директора комунального підприємства за те, щоб той залишився на посаді. КП, про яке йдеться, перебуває в підпорядкуванні обласної ради, директор звернувся до НАБУ ще взимку.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова 23 липня підписала повідомлення про підозру фігурантам справи за ч.4 ст. 368 ККУ (одержання службовою особою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за попередньою змовою групи осіб). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років. Наразі заступник і його адвокат затримані в порядку ст. 208.

НАБУ клопотатиме про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, 11 грудня 2020 р. на установчій сесії новообраної Харківської облради головою обрали представника «Слуги народу» Артура Товмасяна. Посаду першого заступника отримав депутат від фракції «Блок Кернеса - Успішний Харків!» Альберт Кононенко, а Валерія Мураєва, Тетяна Біловол («Блок Кернеса - Успішний Харків!») і Андрій Малиш (ОПЗЖ) стали заступниками.

За даними ЗМІ, затримали на хабарі Андрія Малиша.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-