У Харкові пограбували антикорупційний центр - винесли ноутбуки та відеотехніку

У Харкові пограбували антикорупційний центр - винесли ноутбуки та відеотехніку

Укрінформ
Невідомі пограбували офіс громадської організації "Харківський антикорупційний центр", що на проспекті Науки, 40, у Шевченківському районі Харкова, винісши техніку на загальну суму 250 тис. грн.

Про це голова правління "Харківського антикорупційного центру", депутат Харківської міської ради Дмитро Булах написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Офіс ХАЦ пограбували. Це сталося на вихідних. Забрали ноути, відеотехніку і багато іншого обладнання. Все це окрема біль (тільки-но ми підходили до вдосконалення формату і знову - 25). Хоч коптера в офісі не було, і то добре. Коротше, поки у нас технічні проблеми, будемо вигрібати", - написав Булах.

Читайте також: У Києві затримали злочинців, які пограбували 150 іноземців у нічних клубах

Грабіжники, уточнив Булах кореспонденту Укрінформу, забрали сім ноутбуків, відеокамеру, два стабілізатори - для камери і мобільного телефону, мікрофони, навушники та іншу техніку: "Загальна сума винесеної техніки - не менше, а може, і більше 250 тис. грн".

За його словами, факт пограбування може бути пов'язаний з антикорупційною діяльністю організації.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області, наразі сума збитків від пограбування офісу громадської організації встановлюється.

Читайте також: Перед судом постане іноземець, який вбив чоловіка у центрі Києва

"25 серпня о 10:52 до чергової частини Харківського районного управління поліції № 3 зі служби «102» надійшло повідомлення про те, що з приміщення офісу однієї з громадських організацій по проспекту Науки невідомі скоїли крадіжку 7 ноутбуків, квадрокоптеру, фотокамери та двох стабілізаторів для неї, а також телефонів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Італії затримали «злодіїв-акробатів», які грабували знаменитостей

За адресою виїжджали керівництво та слідчо-оперативна група Харківського районного управління поліції № 3. На місці події правоохоронці провели огляд приміщення, опитали свідків, вилучили речові докази, поінформували в поліції.

Наразі встановлюються всі обставини злочину. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як повідомляв Укрінформ, громадська організація "Харківський антикорупційний центр" діє в Харкові з 2015 року.

У серпні 2017 року невідомі підстерегли і побили лідера "Харківського антикорупційного центру" Дмитра Булаха, який був госпіталізований з травмами голови і грудної клітини.

У червні 2020 року троє обвинувачених у нападі засуджені на терміни від 5 до 8 років. Однак у лютому 2021 року Харківський апеляційний суд скасував покарання, посилаючись на "закон Савченко".

Фото: Фейсбук ХАЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-