У Києві затримали злочинців, які пограбували 150 іноземців у нічних клубах

У Києві затримали злочинців, які пограбували 150 іноземців у нічних клубах

Фото
Укрінформ
Столичні правоохоронці знешкодили злочинну групу, учасники якої вчиняли розбійні напади на іноземних громадян.

Про це поінформував керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер, передає Укрінформ з посиланням на повідомлення столичної прокуратури у Фейсбуці.

«Столичні правоохоронці за результатами масштабної спецоперації знешкодили злочинну групу, учасники якої вчиняли масові розбійні напади на іноземців на території м. Києва», – заявив Кіпер.

За його словами, група осіб, діючи на території трьох розважальних закладів у центрі столиці, здійснювали напади на іноземців і силою відбирали у них гроші і цінності.

За попередньою інформацією, учасники групи можуть бути причетними до скоєння майже 150 нападів на іноземців з початку минулого року.

«Проаналізувавши фабули цих заяв, прокурори встановили, що майже всі вони стосувалися нападів на іноземців, які відпочивали в одних і тих самих розважальних закладах у центрі столиці. Характер і обставини вчинення злочинів вказували на те, що вони скоюються однієї групою та за одним і тим самим сценарієм», - повідомив керівник міської прокуратури.

Так, іноземцям, які відпочивали у закладах, надавалися чеки для оплати із переліком замовлень та їх вартості, які у 5-10 разів перевищували реальну суму замовлення, і коли іноземці відмовлялися оплачувати завищені рахунки, їх запрошували до кімнати адміністратора для з’ясування обставин.

Як уточнюється, там, застосовуючи фізичне насильство і психологічний тиск, фігуранти змушували іноземців оплачувати рахунки, а у разі відмови – силою відбирали кошти, мобільні телефони й інші цінності.

У ніч на 1 серпня у ході спільних скоординованих заходів Печерської окружної прокуратури, столичної поліції і Департаменту міграційної поліції Нацполіції особи, причетні до цих нападів, були затримали «на гарячому».

Читайте також: У столиці іноземець намагався пограбувати пункт обміну валюти

Як зазначив Кіпер, наразі 10 особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186 (грабіж), ч. 2 ст. 187 (розбій) ККУ, зокрема оголошено підозру і працівнику патрульної поліції, який у злочинній схемі виконував роль водія.

Начальник Департаменту міграційної поліції Нацполіції України Сергій Пантелеєв повідомив, що у ході спецоперації були затримані організатор групи - уродженець РФ, громадянин Ізраїлю, який перебуває у розшуку Інтерполу за фінансові махінації, а також громадяни України та Азербайджану.

Також фігурантам, як уточнюється, допомагали окремі українки, які запрошували іноземців саме до цих закладів.

Наразі вирішується питання про обрання усім підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

За інформацією прокуратури, оскільки більшість іноземців, які постраждали від цих злочинів, зараз знаходяться вже поза межами України, слідство відпрацьовує механізм надання їм процесуальних статусів потерпілих із залученням дипломатичних органів.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-