Нацгвардійці вперше пройшли спецкурс снайперів за стандартами НАТО

Нацгвардійці вперше пройшли спецкурс снайперів за стандартами НАТО

Фото
Укрінформ
У Київській області завершився перший спеціальний курс підготовки снайперів за участі інструкторів із Канади, що стане основою для створення навчальної програми базової підготовки за стандартами НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МВС.

Курс для снайперів такого типу проводився у Нацгвардії вперше. Інструктори Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) надали значну допомогу у його організації та проведенні.

“Гвардійські снайпери отримали чимало теоретичних знань та практичних навичок. Вони відпрацьовували всі етапи снайпінгу, починаючи з вибору та облаштування снайперської позиції, прихованого пересування та маскування, військової топографії та закінчуючи удосконаленням практичних навичок щодо ведення вогню по різноманітних цілях і його коригування”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ на сході України провела силову фазу навчань із протидії диверсіям та тероризму

За словами начальника служби координації підготовки снайперів Головного управління Національної гвардії України полковника Миколи Шерстюка, “снайперська справа це завжди розвинуті технології й методики. Треба весь час навчатися, весь час практикуватися".

Під час тренувань снайпери здобули стійкі навички та удосконалили майстерність, перейняли навчальну програму за системою НАТО і передали канадським колегам досвід, набутий у бойових діях, а Національна гвардія пройшла черговий етап розвитку співпраці з операцією UNIFIER, сказано в повідомленні.

Читайте також: Знищення диверсантів: Сили спецоперацій тренуються поряд із окупованим Кримом

На кожному етапі підготовки учасники курсу після освоєння теорії та практики проходили залікові стандарти. Підсумком підготовки стало виконання комплексного тактичного завдання.

Новий курс став підґрунтям для створення навчальної програми базової підготовки снайперів, що відповідатиме стандартам НАТО.

Після складання стандартів та виконання підсумкового комплексного снайперського завдання з бойовою стрільбою курсанти отримали сертифікати і посвідчення про проходження спеціального курсу підготовки снайперів. Кращим з них вручили особливі нагороди.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-