На Херсонщині затримали підозрюваного у держзраді

На Херсонщині затримали підозрюваного у держзраді

Укрінформ
На Херсонщині затримали 64-річного жителя обласного центру, який підозрюється у державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє прокуратура Херсонської області.

«Херсонською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 64-річний житель обласного центру здійснював збір та передачу інформації щодо суспільно-політичної ситуації в області, організації системи охорони об’єктів стратегічного значення, а також інформації, необхідної для створення агентурної мережі та вербування агентів.

Як повідомляють у прокуратурі, затриманого підозрюють у тому, що він таким чином надавав допомогу РФ та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України, на шкоду обороноздатності та державній безпеці.

Читайте також: Колишнього та діючого працівників СБУ спіймали на держзраді — Офіс генпрокурора

За місцем проживання чоловіка проведено санкціоновані обшуки, під час яких виявлено та вилучено засоби зв’язку, комп’ютерну техніку та предмети, схожі на зброю, боєприпаси і вибухову речовину.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 111 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 2 млн 379 тис. грн.

Читайте також: На Тернопільщині офіцера поліції підозрюють у держзраді

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Херсонській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-