Колишнього та діючого працівників СБУ спіймали на держзраді — Офіс генпрокурора

Колишнього та діючого працівників СБУ спіймали на держзраді — Офіс генпрокурора

Фото
Укрінформ
У Херсонській області в результаті спецоперації викрили агентурну мережу спецслужб Російської Федерації, у яку входили співробітники Служби безпеки України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора на території Херсонської області була проведена спецоперація з викриття агентурної мережі спецслужб РФ під час якої затримали та повідомили про підозру колишньому та діючому співробітникам СБУ за фактом державної зради шляхом надання представникам спецслужб РФ допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

"За даними слідства, колишній заступник начальника відділу Управління СБУ в Херсонській області, підтримуючи проросійські ідеї, які передбачають перебування України у сфері впливу РФ, а також з корисливих мотивів здійснював конспіративний збір відомостей, які цікавлять спецслужби Російської Федерації щодо діяльності СБУ, інших правоохоронних органів, а також відомостей щодо соціально-політичної ситуації в Україні. Також він підбирав кандидатів та вербував громадян України для співпраці зі спецслужбами РФ”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ за пів року заборонила в’їзд в Україну 46 інтернет-сепаратистам

До своєї діяльності ексспівробітник залучив діючого заступника начальника відділу Управління СБУ в Херсонській області.

"За його посередництвом, із дотриманням підвищених заходів конспірації лише протягом червня-липня 2021 року передав представникам спецслужб країни агресора відомості щодо підготовки та проведення мобілізаційного розгортання Управління СБУ в області при переведенні на функціонування в умовах особливого періоду, плани проведення тактико-спеціальних навчань, у тому числі на території Херсонського морського торговельного порту, командно-штабних навчань на території польового артилерійського складу", - зазначили у ОГП.

Як повідомляє СБУ, службі відомий московський куратор мережі. Це кадровий офіцер ФСБ РФ Віталій Король, який "спеціалізується" на Україні. У 2015-2016 роках він перебував на окупованій частині Донецької області у складі ротаційної оперативної групи ФСБ під позивним «Мангуст».

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Читайте також: Збирав для ФСБ дані про ракети: жителю Сєвєродонецька присудили 8 років тюрми

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня Київський апеляційний суд залишив під вартою обвинуваченого у державній зраді та організації теракту колишнього генерал-майора Служби безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-