Збирав для ФСБ дані про ракети: жителю Сєвєродонецька присудили 8 років тюрми

Збирав для ФСБ дані про ракети: жителю Сєвєродонецька присудили 8 років тюрми

Фото
Укрінформ
У Луганській області до 8 років позбавлення волі засудили жителя Сєвєродонецька за збір даних про секретні розробки військового озброєння у ракетобудівній галузі для Федеральної служби безпеки Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За інформацією ОГП, під час судового розгляду слідчі прокуратури довели, що у 2018 році громадянин був завербований співробітниками так званого «міністерства державної безпеки ЛНР» під кураторством ФСБ Російської Федерації.

Читайте також: Арешти, підозри і вироки суду: що зробила СБУ за пів року

"На виконання завдання агент спецслужби мав зібрати дані про розробки військового озброєння у ракетобудівній галузі. Для цього він налагодив контакти з військовослужбовцями Збройних Сил України у районі проведення операції Об’єднаних сил, які мали доступ до інформації з грифом «таємно». За грошову винагороду агент запропонував військовим надати секретну документацію щодо сучасного ракетного комплексу", - йдеться у повідомленні.

Під час фотографування та пересилання співробітникам ФСБ РФ імітаційної документації у травні 2020 року чоловіка затримали. За виконання завдання він мав одержати 10 тис. доларів США.

"За публічного обвинувачення управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури жителя Сєвєродонецька засуджено до 8 років позбавлення волі за державну зраду (ч. 1 ст.111 Кримінального кодексу України)", - зазначили у прокуратурі.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який збирав компромат на військових і чиновників

Таке покарання Лисичанській міський суд Луганської області призначив, врахувавши, що обвинувачений активно сприяв розкриттю злочину.

Як повідомляв Укрінформ, у червні в Україні викрили зловмисників, які намагалися продати представникам однієї з азійських країн секретну проектну документацію у сфері військового кораблебудування. Відомості з обмеженим доступом були оцінені у 2 млн доларів.

Фото: пресслужба Офісу генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-