Контррозвідка СБУ запобігла продажу секретних оборонних розробок за $2 мільйони

Контррозвідка СБУ запобігла продажу секретних оборонних розробок за $2 мільйони

Фото
Укрінформ
Чинні та колишні працівники одного з українських оборонних підприємств намагались продати секретні військові розробки за 2 млн доларів США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

"Викрито зловмисників, які намагалися продати представникам однієї з азійських країн секретну проектну документацію у сфері військового кораблебудування. Відомості з обмеженим доступом були оцінені у 2 млн доларів", - ідеться у повідомленні.

У ході спецоперації співробітники СБУ викрили зловмисників під час передачі 250 тис. доларів за частину оборонних відомостей. Раніше українські контррозвідники задокументували одержання кількох "авансів" від іноземців.

Під час обшуків за місцями проживання учасників незаконної оборудки вилучені документи і комп’ютерна техніка з доказами протиправної діяльності.

Читайте також: СБУ викрила злочинців, які переправляли нелегалів до ЄС

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру та обрання запобіжних заходів. У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Як повідомляв Укрінформ, 17 червня СБУ заявила про викриття каналу нелегального переправлення за кордон комплектуючих до бронетехніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-