Delta-штам циркулює на Херсонщині з середини червня

Delta-штам циркулює на Херсонщині з середини червня

Укрінформ
На території Херсонщини з середини червня циркулює штам Delta.

Про це на брифінгу заявив головний державний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я можу офіційно заявити, що на Херсонщині циркулює штам Delta…. Два позитивні випадки були від 17 червня… на жаль, одна людина померла 30.06, інша – 03.07. …Враховуючи, що штам Delta поступово витісняє інші штами, можна сказати з упевненістю, але без документальних підтверджень, що на сьогодні він є основним циркулюючим штамом на території області», - сказав Ромаскевич.

Він також зазначив, що зразки матеріалів направлялися з області на дослідження ще 16-17 червня, результати стали відомі у середу.

Ромаскевич розповів про механізм секвенування зразків: кожен регіон має квоту і за цією квотою відправляє зразки до Центру громадського здоров’я у референс-лабораторію. Потім залежно від системи фінансового забезпечення зразки досліджуються або в Інституті молекулярної біології і генетики або в Брюсселі у лабораторії ВООЗ.

Читайте також: Херсонщина готова робити до шести тисяч COVID-щеплень на добу - ОДА

Померлі, у яких виявили штам Delta - чоловік та дружина. Ромаскевич повідомив, що ті зразки, які направлялися у перших двох декадах червня з різних областей України, свідчать, що штам Delta зареєстрований у 17 областях України.

За його словами, те, що Delta циркулює в області, було зрозуміло з кінця травня – початку червня: почали хворіти діти і різко зросло використання кисню. Якщо під час першої та другої хвилі пацієнт, який потребував кисень, отримував 10-15 літрів потокового кисню на хвилину і йому цього було достатньо, то зараз пацієнти потребують 40-60 літрів потокового кисню на хвилину, каже Ромаскевич.

Як зазначив головний держсанлікар області, за минулу добу зафіксовано 37 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, і динаміка захворюваності свідчить, що в області незабаром будуть запроваджені більш жорсткі карантинні обмеження.

Наразі в області 36 543 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. З них 34 760 людей побороли недуг; 576 людей інфіковані COVID-19; 1 207 людей померли.

В Україні за минулу добу, 4 серпня, виявили 1 052 випадки коронавірусної хвороби.

Як раніше повідомляв Укрінформ, медики попереджають про небезпеку через ситуацію з COVID-19 та штамом Delta в окупованому Криму. Херсонщина звернулася до уряду з проханням відновити експрес-тестування на адмінмежі з ТОТ АР Крим. 22 липня в ОДА повідомили, що Херсонщина отримала 50 тисяч експрес-тестів. Тестування на КПВВ відновлено з 5 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-