На адмінмежі з окупованим Кримом треба поновити COVID-тестування – голова Херсонської ОДА

На адмінмежі з окупованим Кримом треба поновити COVID-тестування – голова Херсонської ОДА

Укрінформ
Необхідно максимально швидко поновити експрес-тестування на адмінмежі з ТОТ АР Крим.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив голова Херсонської ОДА Сергій Козир на спільному брифінгу, що відбувся за участі глави Представництва ЄС в Україні Матті Маасікаса, голови облради Олександра Самойленка, головного санітарного лікаря області та директора обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Юрія Ромаскевича.

«Близько 2800 людей щодоби перетинають в обох напрямках (адмінмежу з АР Крим – ред.). Тому ми звертаємося до Міністерства охорони здоров’я, ми розуміємо, що ми у зеленій зоні, але нам потрібно максимально швидко поновити тестування на адмінмежі», - зазначив Козир.

Як пояснив Ромаскевич, відповідаючи на запитання кореспондента агентства, наразі тестування на КПВВ не передбачене діючою постановою Кабміну. Тому Херсонщина звертається до уряду з проханням відновити експрес-тестування на адмінмежі з ТОТ АР Крим. Він також закликав мешканців регіону вакцинуватися, зазначивши, що це єдина можливість подолати COVID-19, залишити той стиль життя, «до якого ми звикли».

Козир своєю чергою також зауважив, що наразі обласна влада працює з головами громад області, щоб у першу чергу вакцинувати людей, які працюють у санаторно-курортних закладах.

Читайте також: Із масками, дистанцією та зірками: у серпні пройде фестиваль «Чорноморські ігри»

На Херсонщині використано понад 90 тисяч доз вакцин CoviShield, CoronaVac, Pfizer та AstraZeneca. За останню добу в області зафіксовано 25 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Наразі в області 35 949 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 34 тисячі людей побороли недугу; 340 людей інфіковані COVID-19; понад 1 тисяча людей померли. У закладах охорони здоров’я перебуває 96 осіб. Це становить 7% зайнятих ліжкомісць. З них 30 осіб мають підозру на COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, за 13 липня в Україні виявлено 547 нових підтверджених випадків COVID-19.

Медики попереджають про небезпеку через ситуацію з COVID-19 та штамом Delta в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-