Дитяче відділення Олешківської лікарні через COVID-спалах призупинило госпіталізацію

Дитяче відділення Олешківської лікарні через COVID-спалах призупинило госпіталізацію

Укрінформ
На Херсонщині призупинили госпіталізацію у дитяче відділення Олешківської ЦРЛ через чотири виявлені випадки COVID-19 у пацієнтів, наймолодшому з яких сім місяців, медики відпрацьовують контактних осіб.

Про це на брифінгу заявив головний державний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується ситуації, яка склалася в Олешківській центральній районній лікарні. Дійсно, в Олешківській громаді взагалі і в лікарні районній відбувається різке зростання інфікованих. Позавчора в Олешківській районній лікарні діагностували чотири випадки захворювання дітей, причому там семимісячна дитина. На сьогодні проводиться робота з контактними особами», - сказав Ромаскевич.

За його словами, зупинили госпіталізацію і виписку пацієнтів, щоб локалізувати це вогнище.

Як розповів Ромаскевич кореспонденту агентства після брифінгу, наразі відомо, що в Олешківській лікарні серед контактних осіб, зокрема, й серед медперсоналу, більше випадків захворювання на коронавірус не виявили. Проте тут і надалі проводитимуть спостереження за контактними особами і діятиме обмеження на госпіталізацію у дитячому відділенні.

Читайте також: Херсонщина готується до третьої «COVID-хвилі», кисень потрібен 90% людей у лікарнях

Як повідомив головний державний санітарний лікар, двоє з дітей, у яких виявили COVID-19, напередодні були вилучені з родини, що перебуває у складних життєвих обставинах. Дітей відправили у лікарню, і вже під час обстеження у медзакладі виявили коронавірус. Ще одна дитина перебувала у дитячому відділенні з температурою 39,5, інша - в інфекційному відділенні лікарні. Усі діти госпіталізовані в обласну інфекційну лікарню.

Ромаскевич зазначив, що наразі в Олешківському районі найвищий в області показник із захворюваності на коронавірус. Як інформує Херсонська ОДА, показник захворюваності на COVID-19 по області становить 36 випадків на 100 тис. населення, в Олешківському районі - 75 випадків на 100 тис. населення.

Як повідомляв Укрінформ, в області понад 36 тисяч лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Із них: 34 600 людей побороли недугу, майже 1200 - померли.

В Україні за минулу добу, 29 липня, виявили 962 нові випадки коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-