Пожежі на Луганщині: у парламенті вимагають звільнити начальника обласної ДСНС

Пожежі на Луганщині: у парламенті вимагають звільнити начальника обласної ДСНС

Укрінформ
Тимчасова слідча комісія (ТСК) з розслідування причин пожеж у Луганській області, що сталися у 2020 році, вимагає відставки очільника Державної служби з надзвичайних ситуацій Луганської області Михайла Пшика.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу "Дом" сказав член ТСК, народний депутат від фракції "Слуга народу" Максим Ткаченко.

Він повідомив, що ТСК завершила роботу та зробила висновки, але результатів поки немає. Тому депутат звернувся до нового міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського із проханням про подальше розслідування причин трагедії та притягнення винних до відповідальності. "Ми закінчили роботу Тимчасової слідчої комісії... Ми винесли свої результати. Але подальшого просування, роботи за цими результатами ми поки не бачимо. І це завдання саме МВС", — додав депутат.

Читайте також: Пожежі на Луганщині: Рада ухвалила звіт ТСК і просить звільнити керівника області

За його словами, ТСК дійшла висновку, що Пшик не впорався зі своїми обов'язками під час боротьби із пожежами та ліквідації наслідків трагедії. "Ми не те, що просимо, не те, що декларуємо у своєму висновку ТСК, ми наполягаємо на тому, щоб змінили голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Луганської області. Тому що Пшик провалив гасіння пожеж, провалив роботу своєї служби під час цих пожеж", — додав Ткаченко.

Він зазначив, що роботу місцевої виконавчої влади також вважає незадовільною. За його словами, місцеві чиновники "провалили роботу" щодо евакуації населення з охопленої вогнем зони, також було недостатнє інформування жителів про пожежонебезпечну ситуацію. "Була повністю провалена їх робота під час пожежі минулого року з евакуації людей, з інформування людей про пожежі. На це у висновках Тимчасової слідчої комісії ми теж вказали. І теж просили Дениса Монастирського звернути на це увагу", — резюмував депутат.

Читайте також: Пожежі на Луганщині: за підроблені звіти судитимуть шістьох інспекторів ДСНС

Тимчасова слідча комісія займалася розслідуванням причин масштабних пожеж, які сталися в Луганській області влітку та восени 2020 року. У липні вогонь знищив близько 5 тис. гектарів лісу, більш як сотня будинків згоріли, загинули 6 осіб. А у вересні-жовтні вигоріло понад 20 тис. гектарів і знищено понад 600 будинків, 11 осіб загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-