На Полтавщині призначили позачергові вибори міськради, яка «прогуляла» чотири місяці

На Полтавщині призначили позачергові вибори міськради, яка «прогуляла» чотири місяці

Укрінформ
Верховна Рада призначила позачергові вибори депутатів Карлівської міської ради Полтавського району Полтавської області на 31 жовтня 2021 року.

Відповідну постанову 5769 "Про призначення позачергових виборів депутатів Карлівської міської ради Полтавського району Полтавської області" підтримали 263 народних депутати, передає кореспондент Укрінформу.

Ухваленим документом ВР призначила позачергові вибори депутатів Карлівської міської ради Полтавського району Полтавської області на 31 жовтня 2021 року.

Згідно з постановою, Центральна виборча комісія з урахуванням пропозицій відповідної територіальної виборчої комісії має визначити в установленому порядку обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення позачергових виборів депутатів Карлівської міської ради.

Читайте також: Суд скасував постанову ЦВК, що забороняла вибори у 18 прифронтових громадах

Кабінету Міністрів у межах повноважень необхідно вжити заходів щодо забезпечення фінансування позачергових виборів депутатів Карлівської міської ради за рахунок коштів цільової субвенції з Державного бюджету України.

Як повідомляється у пояснювальній записці, на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року до складу Карлівської міської ради обрано 26 депутатів, Карлівським міським головою обраний Світлик Петро Михайлович.

7 липня 2021 року Карлівський міський голова звернувся до Верховної Ради щодо дострокового припинення повноважень депутатів Карлівської міської ради 8-го скликання та з проханням призначити відповідні позачергові вибори.

Читайте також: В ОП розповіли, що змінили місцеві вибори у співпраці з громадами

В обґрунтування цього клопотання Карлівський міський голова повідомляє, що сесії Карлівської міської ради, які він неодноразово скликав, не проводяться у зв’язку з відсутністю відповідного кворуму. Остання сесія відбулася 12 березня 2021 року. Як наслідок, не ухвалюються важливі рішення щодо забезпечення життєдіяльності територіальної громади, зокрема, не затверджено план з підготовки регуляторних актів на 2021 рік, не розглянуто понад 1300 заяв громадян щодо земельних питань тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-