У Бердянську завершується реконструкція приймального відділення лікарні - фото

У Бердянську завершується реконструкція приймального відділення лікарні - фото

Велике будівництво
Укрінформ
Роботи з реконструкції приймально-діагностичного відділення Бердянського територіального медичного об'єднання, що проводяться в рамках програми Президента "Велике будівництво", майже завершені. Триває інсталяція та введення в експлуатацію медичного обладнання.

Про це під час виїзної наради повідомив директор департаменту охорони здоров'я ОДА Олексій Кулініч, передає кореспондент Укрінформу.

"Цей об'єкт майже готовий. Відділення має зону реанімації, санітарної обробки, діагностичну зону. Щодо обладнання, було придбано апарат ультразвукової діагностики експертного класу, він вже працює. Придбано сучасний цифровий рентген-апарат, йде його встановлення", - розповів Кулініч.

Роботи з реконструкції приймального відділення проводяться в рамках програми "Велике будівництво". Вартість робіт - близько 8,5 млн грн (5,5 млн грн - профінансовано з державного бюджету, решту суми виділили з місцевого бюджету Бердянська).

Читайте також: У Львові відкрили сучасне відділення кардіохірургії та трансплантації серця

В ході виїзної наради керівництво області та лікарні також побували у терапевтичному корпусі, де встановлено ангіограф.

Високотехнологічне обладнання вдалося отримати завдяки командній роботі — депутатів усіх рівнів, місцевої влади та медичних працівників. Загальна вартість проєкту 29,5 млн грн, з них 23 млн грн - це вартість ангіографа.

Читайте також: У Дніпрі відремонтували приймальне відділення лікарні

За словами директора БТМО Дмитра Єгорова, 4 спеціалісти, які будуть працювати на цьому обладнанні, вже пройшли навчання і відповідні документи відправлено в МОЗ.

Щодо обстеження, то пацієнти з гострим інфарктом міокарду будуть проходити його безкоштовно. Фінансування на це передбачено Національною службою здоров'я України.

Як повідомлялося, у Запорізькій області триває реконструкція 9 приймальних відділень. Наразі вже завершені роботи в Мелітополі, готується до введення в експлуатацію Запорізька обласна клінічна лікарня. Окрім Бердянська, роботи майже завершені в лікарнях Енергодару, Василівки та Пологах.

Читайте також: На Миколаївщині відкрили модернізоване приймальне відділення лікарні

Заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко раніше повідомив, що упродовж 2021 року в Україні планується загалом збудувати або реконструювати 177 приймальних відділень у лікарнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-