У Львові відкрили сучасне відділення кардіохірургії та трансплантації серця

У Львові відкрили сучасне відділення кардіохірургії та трансплантації серця

Фото
Укрінформ
У Львівський клінічній лікарні швидкої медичної допомоги відкрили нове відділення кардіохірургії та трансплантації серця з двома сучасними операційними.

Про це у Фейсбуці повідомив генеральний директор лікарні Олег Самчук, передає Укрінформ.

«Надсучасне відділення кардіохірургії та трансплантації серця нарешті відкрито! Ремонт тривав 10 місяців. Наше нове відділення - це 30 ліжок для пацієнтів з хворобами серця.10 із них - реанімаційні. Також тут є «післятрансплантаційна» палата з найкращою системою вентиляції. Вона передбачена, насамперед, для виходжування пацієнтів після трансплантації легень. У відділенні є дві сучасні операційні», - повідомив Самчук.

За його словами, вже сьогодні розпочнеться госпіталізація пацієнтів у нове відділення, а на завтра запланована перша кардіохірургічна операція у новій операційній.

У Львові відкрили сучасне відділення кардіохірургії та трансплантації серця / Олег Самчук, Facebook

У пресслужбі Львівської міської ради повідомили, що у новому відділенні відтепер запрацював блок електрофізіології серця, де лікуватимуть порушення серцевого ритму. Обладнання лікарні подарували благодійники.

Як зауважив керівник нового відділення Остап Герета, раптових серцевих смертей можна уникнути, якщо вчасно виявити проблеми із серцем і отримати необхідну допомогу. Для цього благодійники виділили 300 тис. доларів, щоб придбати найсучасніше обладнання. Зокрема, за ці кошти придбали радіочастотний генератор для проведення абляцій та кріоаблятор, що дозволить виконувати так звану ізоляцію легеневих вен.

Читайте також: Реабілітація в лікарні після трансплантації нирки триває до 14 днів

«Це найсучасніше обладнання в Україні, яке дає можливість бачити потенціали серця в різних його частинах власне зсередини, і вносити корективи при різних патологічних станах. Раптові серцеві смерті можна попереджати, і власне для цього є це обладнання», - додав Герета.

Ремонт кардіохірургічного відділення в лікарні швидкої допомоги Львова розпочали близько року тому. Водночас, до кінця року в лікарні планують оновити відділення терапії, кардіології та інфарктне відділення. Також оновлюють операційні в урологічному та хірургічному відділеннях. Загалом у лікарні є 40 об’єктів, де тривають ремонтні роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-