У притулок «Домажир» привезли трьох піврічних ведмежат

У притулок «Домажир» привезли трьох піврічних ведмежат

Фото
Укрінформ
У притулок «Домажир», що на Львівщині, привезли трьох піврічних ведмежат, які до цього слугували атракцією в контактному зоопарку біля Києва.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила менеджер з маркетингу притулку Ольга Федорів.

У притулок «Домажир» привезли трьох піврічних ведмежат / Фото: Ведмежий Притулок Домажир

«Вони - дитинчата бурих ведмедів, які утримувались в контактному зоопарку на Ясногородській страусиній фермі, село Білогородка біля Києва. Ведмежата служили як атракція, відвідувачі контактували з ними, робили спільні фотографії. То ж вони з малечку перебували в умовах, не притаманних для виду бурого ведмедя. Маємо дві дівчинки, одна з них народилася в зоопарку на Чернігівщині, а інша з братиком - у Харкові, потім вони вже зійшлися під Києвом, а тепер потрапили до нас», - розповіла Федорів.

Читайте також: До зоопарку в Нідерландах передадуть двох ведмедів, яких «знайшли» в Укрзалізниці

Спочатку, завдяки зоозахисникам, малята були переселені на тимчасове перебування у Центр реабілітації "White Rock Bear Shelter" («Біла Скеля»), а 6 липня прибули у ведмежий притулок «Домажир» на Львівщині.

Ведмеді успішно перенесли дорогу. Тут їм буде надано кращі умови утримання, наближені до природних. У вольєрі ведмежатам допомагає адаптуватися доглядач. Крім того, працівники притулку забезпечать необхідне харчування, відповідно до віку та біологічних особливостей ведмедів. Зараз ведмежата їдять чотири рази на день і мають спеціальний раціон.

Читайте також: До Харківського зоопарку з Одеси привезли 10-місячного жирафа-меломана

Новим мешканцям притулку всього по 6 місяців, тому перший рік вони проведуть у реабілітаційних вольєрах, а надалі будуть переселені у великі лісові вольєри.

Ведмежий притулок «Домажир» - це проєкт Міжнародного благодійного зоозахисного Фонду FOUR PAWS, що базується у Відні (Австрія). Однією з ключових місій фонду є збереження популяції бурого ведмедя в Європі та Азії. Основна мета організації в Україні - заборона незаконного утримання ведмедів у неволі та створення наближених до природних умов проживання тварин.

Притулок організований як природний екоосвітній простір. Його перший камінь заклали у травні 2016 року. Зараз на території у 15 га мешкає 28 тварин. В перспективі планується прихистити не менше 30 бурих ведмедів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-