Відновлене відділення Запорізької лікарні запрацює вже у липні - Чернишов

Відновлене відділення Запорізької лікарні запрацює вже у липні - Чернишов

Велике будівництво
Укрінформ
Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов під час робочої поїздки на Запоріжжя ознайомився з ходом реконструкції приймального відділення КНП “Запорізька обласна клінічна лікарня”, що відбувається в рамках програми Президента “Велике будівництво”.

Міністр запевнив, що приймальне відділення запрацює протягом двох тижнів, передає кореспондент Укрінформу.

Під час перебування в КНП "Запорізька обласна клінічна лікарня" Олексій Чернишов нагадав, що приїздив до Запоріжжя три місяці тому. Тоді він також був у обласній лікарні і розкритикував строки виконання реконструкції приймального відділення.

“Минулого разу з мого боку була певна критика. Сьогодні Запорізька область завдяки роботі ОДА і інших структур змінила динаміку. В нас вже 52% виконання програми Президента “Велике будівництво”. Впевнений, що ОДА впорається з плановими показниками”, - сказав міністр.

Щодо реконструкції самого приймального відділення, то, за словами посадовця, керівництво лікарні виправило всі недоліки і пришвидшило темпи виконання робіт з реконструкції. Тож, все виконується на гідному рівні.

“Впевнений що і по інших об'єктах, які сьогодні подивлюсь, буде динаміка. Одразу відповім на питання щодо того, коли ж почне працювати відділення. Відділення почне приймати пацієнтів продовж двох тижнів, до 15 липня”, - додав Чернишов.

Читайте також: На Житомирщині реконструювали ще одне приймальне відділення лікарні

Директор КНП “Запорізька обласна клінічна лікарня” Ігор Шишка зі свого боку зазначив, що завдяки реконструкції вдалось поєднати приймальне відділення з відділенням загальної реанімації. Це дозволить скоротити логістику надання невідкладної медичної допомоги. Наразі виділення повністю оснащене обладнанням, воно вже інстальоване. Найближчим часом лікарня отримає від МОЗ ангіограф та апарат МРТ.

Приймальне відділення Запорізької обласної лікарні / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Роботи з реконструкції відділення екстреної медичної допомоги КНП “Запорізька обласна клінічна лікарня” стартували восени 2020 року. Їх загальна вартість - понад 29,5 млн грн, з яких 17 млн грн було виділено з обласного бюджету.

Міністр розвитку громад та територій зазначив, що в 2021 році в рамках програми “Велике будівництво” буде реалізовано більше 500 об’єктів соціальної інфраструктури, у Запорізькій області - 14 (6 шкіл, 4 спортивні об’єкти, 2 дитячі садочки і 2 медичні заклади).

В рамках робочого візиту він також відвідає Мелітополь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-