Усі регіони України - у «зеленій» карантинній зоні

Усі регіони України - у «зеленій» карантинній зоні

Таблиця
Укрінформ
В Україні всі області та Київ перебувають на зеленому рівні епідемічної небезпеки.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані, оприлюднені на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Станом 10 червня в Україні у всіх областях та в Києві встановлений зелений рівень епідемічної небезпеки.

За даними МОЗ, в жодному регіоні не перевищено рівень госпіталізацій хворих на коронавірусну хворобу та показник зайнятості ліжок з киснем.

В Україні рівень захворюваності становить 69 на 100 тис. населення при визначеному показнику 75 на 100 тис. населення. У 19 областях цей показник нижчий за визначений.

Рівень госпіталізацій по країні на 9 червня становить 14,7 на 100 тис. населення при визначеному показнику 60 на 100 тис. населення. Завантаженість ліжок з киснем - 16,3% при граничному показнику 65%.

У Києві показник рівня захворюваності на COVID-19 складає 161, рівень госпіталізацій - 12,9 при показнику 60 на 100 тис. населення, рівень завантаженості ліжок з киснем – 9,7% при граничному показнику 65%.

Читайте також: Медики сказали, де вірогідність інфікуватися COVID-19 є найбільшою

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів опублікував постанову від 2 червня цього року № 583, відповідно до якої в Україні пом’якшуються карантинні обмеження.

Зокрема, зелений рівень епідемічної небезпеки встановлюється у разі, якщо кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів — менше ніж 75; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) — менш як 4 відсотки; кількість тестувань методом ПЛР та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 упродовж останніх 7 днів на 100 тис. населення — більше ніж 300; і якщо на всій території України немає регіонів із встановленим червоним рівнем епідемічної небезпеки.

Постановою дозволено проведення масових заходів (у тому числі в нічних клубах і закладах громадського харчування) за участю не більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів більше двох третини місць (розміщення здійснюється з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами і одним порожнім поруч) у кожному окремому залі.

Ці обмеження не застосовуються за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тесту на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який проведений не більше як за 72 години до здійснення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Читайте також: В Україні за добу - 1 785 випадків коронавірусу

Кабмін також дозволив приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури з наповненістю кінозалів або залів більше двох третин місць (розміщення здійснюється з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами і одним порожнім рядом) або більше 50% місць (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку, зокрема для груп із двох осіб) у кожному окремому кінозалі або залі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-