Науковці сказали, де вірогідність інфікуватися COVID-19 є найбільшою

Науковці сказали, де вірогідність інфікуватися COVID-19 є найбільшою

Дослідження
Укрінформ
Вірусні частки COVID-19 мають найбільший заразний потенціал, якщо інфікована людина говорить поблизу з іншою особою.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у статті Journal of Internal Medicine.

“Повітряно-крапельне поширення SARS-CoV-2 - основний шлях зараження COVID-19, а розмова без масок у закритому приміщенні - заняття, що становить найбільший ризик для інших”, - стверджують автори.

Читайте також: Вакцина Johnson & Johnson ефективна проти всіх COVID-штамів

З огляду на це дослідники дійшли висновку, що перебування у закладах громадського харчування найбільше сприяє поширенню недуги.

“Оскільки споживання їжі та напоїв часто відбувається в приміщенні й зазвичай супроводжується гучною розмовою, не дивно, що бари й ресторани стали епіцентрами численних нещодавніх випадків масового інфікування”, - зазначається у статті.

Таким чином з метою зниження ризику інфікування населення, необхідно заохочувати використання масок та підтримувати належну вентиляцію приміщень, “аби позбавлятися довготривалого аерозолю здатного накопичуватися у закритих приміщеннях”.

Читайте також: У ВООЗ заявляють, що однієї вакцинації замало для боротьби з COVID-19

“Розрахунки вказують, що загальне використання масок, навіть не герметичних, може значно знизити поширення COVID-19”, - підсумовують дослідники.

За даними сайту Worldometer, у світі станом на 11 червня зафіксували 175,158,750 випадки зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 3,776,261 смерті, одужали 158,668,938 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-