Львівщина може вийти з «червоної» зони наступного тижня

Львівщина може вийти з «червоної» зони наступного тижня

Укрінформ
Львівська область, яка вже місяць перебуває «червоною» через високі показники інфікування населення коронавірусом, вже наступного тижня може змінити епідемічну зону.

Про це на брифінгу зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Львівщина може претендувати на вихід з червоної зони епідемічної небезпеки, якщо та динаміка, яка в нас є цього тижня, збережеться надалі. Орієнтовно це може статися на початку наступного тижня», - сказав Чемерис.

За його словами, за попередню добу із діагнозом COVID-19 по Львівській області госпіталізували 137 людей. У стаціонарах знаходиться 2 678 пацієнтів. Зараз в Львівській області завантаженість ліжкової мережі становить трохи більше 55 %. Якщо говорити по показниках, згідно з якими визначається рівень епідемічного зонування, то станом на сьогодні два з трьох показників, а саме кількість госпіталізованих за останні 7 днів та кількість пацієнтів, які знаходяться на ліжках, забезпечених киснем, є в межах норми.

Читайте також: МОЗ не вводитиме додаткових обмежень на Великдень

«Ми можемо сказати, що тенденція, яку зараз спостерігаємо, відбулася через ті обмеження, які діяли у Львівській області, вони дали свій ефект. Але ми переживаємо за великодній період. Як буде змінюватися кількість захворювань залежатиме від кожного з нас», - додав Чемерис.

За попередню добу в області провели 2317 досліджень на коронавірус, з них 926 - позитивних. За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 126 096 осіб. Померли 3135 людей.

В Україні за минулу добу, 22 квітня, зареєстрували 14 277 нових випадків коронавірусної хвороби, летальних випадків - 434. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 004 630 осіб, з яких одужали 1 552 267 осіб, померли – 41 700.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-