У Харкові розгорнули понад три тисячі ліжок для хворих на СOVID-19

У Харкові розгорнули понад три тисячі ліжок для хворих на СOVID-19

Укрінформ
Понад 3000 ліжок для хворих на СOVID-19 розгорнуто у лікарнях Харкова - міського та обласного підпорядкування.

Про це повідомила під час сесії Харківської міської ради заступниця міського голови Харкова Світлана Горбунова-Рубан, передає Укрінформ.

"На території Харкова загалом у міських та обласних лікарнях розгорнуте 3081 ліжко для хворих на СOVID-19, в тому числі 560 дитячих. Тричі на добу медичні заклади передають інформацію про кількість вільних ліжок до Центру екстреної меддопомоги. При цьому ми вивчаємо за участю сімейних лікарів, чи дійсно людині потрібна госпіталізація, чи то є прояв "панічної атаки". На жаль, волонтери, яких ми сприймаємо як помічників, мало переймаються цим питанням і шукають вільні місця будь-якою ціною, що шкодить діючій системі госпіталізації", - зазначила Горбунова-Рубан.

Читайте також: У Харкові відкрили ще одне COVID-відділення

На її виступ відразу відреагував секретар міськради Ігор Терехов, який пояснив, що треба навчати волонтерів визначати потребу в госпіталізації, і багатьом хворим не потрібна лікарня, адже кисневий концентратор за потреби можна використовувати й удома під наглядом лікаря.

Щодо лікарень міського підпорядкування, то, за словами Горбунової-Рубан, 160 ліжок розгорнуті в міській лікарні №13, 270 – в міській лікарні №17, 110 – у пологовому будинку №2, 250 – у лікарні №25, 110 – у лікарні №18: "Усі ліжка забезпечені киснем – стаціонарним або концентраторами. У тому числі, 861 кисневий концентратор придбали за рахунок державної субвенції, 60 – за кошти місцевого бюджету. Також створені 34 медичні команди, в яких працюють 136 лікарів, 408 медичних сестер, 408 санітарів".

Читайте також: Сергій Борзов: «Докладаємо максимум зусиль для забезпечення киснем «ковідних» лікарень»

"Поки що є й проблеми. Так, із 1 квітня цього року між Національною службою здоров’я України та медичними закладами мають бути підписані нові договори. На сьогодні жодного договору між харківськими лікарнями та НСЗУ не підписано, що ставить під загрозу своєчасну виплату зарплати", - додала віце-мер Харкова.

Тим часом, за її словами, у лікарнях обласного підпорядкування налічується 2215 місць для ковідних хворих: "У тому числі, в обласній інфекційній лікарні – 310 ліжок, в обласній дитячій клінічній інфекційній лікарні – 290 ліжок, в обласній клінічній лікарні – 200, в обласній дитячій клінічній лікарні – 270, в обласному шпиталі для ветеранів війни – 260, в обласному диспансері радіаційного захисту – 170, в залізничній лікарні №1 – 415, в залізничній лікарні №2 – 300 ліжок".

Читайте також: Дихати. Де хворим брати кисень, а волонтерам – сили

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня заступниця міського голови Харкова Світлана Горбунова-Рубан під час чергової сесії міської ради заявила, що у Харкові бракує лікарів для додаткових ліжок у лікарнях, де лікують пацієнтів з COVID-19.

15 квітня на брифінгу Горбунова-Рубан заявила, що у міських лікарнях створять 910 додаткових місць для лікування хворих на коронавірус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-