У Харкові відкрили ще одне COVID-відділення

У Харкові відкрили ще одне COVID-відділення

Фото
Укрінформ
Ще одне відділення для пацієнтів з коронавірусом відкрили в Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні №17.

Про це повідомляє пресслужба Харківської міськради, передає Укрінформ.

«Відразу 30 додаткових місць для хворих на коронавірус розгорнули у щойно відремонтованому травматологічному дитячому відділенні. З огляду на епідеміологічну ситуацію, це відділення перепрофільовано в реанімаційне для хворих на COVID-19. Для цього є всі необхідні умови - до всіх ліжок підведено кисень. Вже сьогодні відділення готове приймати пацієнтів. У першу чергу сюди переведуть тих хворих, які зараз знаходяться на різних поверхах цієї лікарні, щоб розвантажити переповнені палати. Таким чином, всього у лікарні розгорнуто 270 ліжок для хворих на коронавірус», - зазначила заступника міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

У лікарні Харкова відкрили ще одне COVID-відділення / Фото: city.kharkov.ua

За її словами, відділення починає працювати без так званого «ковідного пакета», однак необхідні документи вже на розгляді в Національній службі здоров'я. Як тільки вони будуть схвалені, відділення отримає дозвіл на закупівлю необхідних ліків, а медичні працівники зможуть отримувати передбачені законодавством надбавки за лікування пацієнтів із COVID-19.

Читайте також: У лікарні Харкова відкрили додаткове COVID-відділення

«Відділення забезпечено десятьма апаратами штучної вентиляції легень та шістьма настінними зволожувачами кисню. Крім того, всі ліжка забезпечені апаратами Боброва, які також можуть надавати респіраторну терапію. Ця апаратура дозволяє нам проводити респіраторну терапію високого рівня. Також відділення має апарат ультразвукової діагностики для проведення інвазивних маніпуляцій. Ми маємо можливість проводити моніторинг ситуації із пневмоніями, а також за допомогою ультразвуку оцінювати динаміку лікування», - пояснив заввідділенням дитячої травматології Сергій Белашов.

На сьогодні у міських лікарнях Харкова розгорнуто 900 місць для хворих на коронавірус, 888 з яких забезпечені киснем. Крім того, жителі міста мають можливість проходити лікування в обласних лікарнях, зокрема, в обласній інфекційній лікарні №22, «чорнобильському» диспансері та госпіталі ветеранів війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-