Справа «Коксохіму»: у Харкові пікетували суд, засідання перенесли

Справа «Коксохіму»: у Харкові пікетували суд, засідання перенесли

Фото
Укрінформ
Засідання Другого апеляційного адміністративного суду у справі "Коксохіму", який пікетували активісти, перенесено на 14 квітня.

Коментар щодо перенесення засідання кореспонденту Укрінформу надала прессекретар суду Наталія Мухутдинова.

«На суді присутні представники сторін, включаючи юристів заводу, прокурорів, фахівців екологічної інспекціі та громадянку України Олену Решетько, яка свого часу подала скаргу щодо діяльністі заводу. Але представники заводу заявили, що не бачили текст її скарги та запросили строк для її вивчення», - зазначила Мухутдинова.

За її словами, заяву враховано і чергове засідання суду призначено на 14 квітня, на 14:00.

Біля суду продовжується пікет за участі близько 30-х представників громадських організацій, а також мешканців мікрорайонів біля заводу, які потерпають від шкідливих викидів.

«Ми зібралися, щоб привернути увагу містян до проблеми підприємства, яке не має ані захисних фільтрів і труїть повітря викидами, ані дозволу на свою діяльність від екослужби України. Ми не наполягаємо на закритті заводу, бо треба працевлаштовувати його робітників, але вимагаємо, щоб діяльність заводу була у рамках закону». Такі пікети будуть продовжені», - сказав кореспонденту Укрінформу депутат Харківської міськради, активіст «ЄС» Олександр Яловол.

Харків’яни пікетували апеляційний суд з вимогою закрити коксовий завод / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

За словами представника ГО «Печеніги» Сергія Шапаренка, датчики громадського моніторингу атмосфери, які встановлено на території біля заводу, показують значне перевищення норм забруднення атмосфери.

Читайте також: Держекоінспекція подала на харківський "коксохім" до суду - шкоди нарахувала на 3,7 мільйона

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня у Харкові було знову перенесено засідання Другого апеляційного адміністративного суду щодо призупинення діяльності коксового заводу "Новомет" через шкідливі викиди в атмосферу.

24 лютого чергова сесія Харківської міської ради звернулася до Президента Володимира Зеленського, керівництва ВР, Державної екоінспекції України та Харківської обласної прокуратури з вимагою вирішити питання щодо коксового заводу «Новомет».

ПрАТ «Харківський коксовий завод» - підприємство металургійної промисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-