У Хмельницькому - проблеми з киснем у COVID-лікарнях

У Хмельницькому - проблеми з киснем у COVID-лікарнях

Відео
Укрінформ
У Хмельницькому в лікарнях, які приймають хворих із коронавірусом, виникли проблеми із забезпеченням киснем.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу Суспільне. Поділля повідомив заступник Хмельницького міського голови Роман Примуш.

«З киснем складна ситуація, скажу відверто. Незважаючи на те, що ми забезпечуємо безперебійне постачання кисню, це вдається робити дуже великими зусиллями. Фактично весь минулий тиждень була зупинена робота львівського заводу, який нам постійно постачає кисень, і ми змушені у щоденному режимі шукати альтернативні поставки. При цьому, маємо розуміти, що по всій території України запит на кисень величезний. Умовно кажучи, якщо ми домовляємося про поставку з Дніпра, то завод, який виробляє там кисень, обслуговує Запоріжжя, Дніпро, частину Київської області. Це означає, що будь-який об’єм кисню, який ми звідти беремо, призводить до його недоотримання іншими закладами», - зазначив Примуш.

Читайте також: На Житомирщині підтвердили «британський» штам коронавірусу

За його словами, зараз стан хворих, які потрапляють до лікарень, вимагає великого споживання кисню для їх лікування. У медзакладах брак кисню намагаються диверсифікувати балонними киснем, а в інфекційній лікарні встановлений кисневий генератор.

Примуш додав, що у медзакладах Хмельницького розгортають додаткові ліжка, через що не вистачає реаніматологів. Одному такому фахівцю доводиться працювати на два відділення.

До лікування хворих із COVID-19 вже залучили Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни, а минулого тижня розгорнули 100 додаткових ліжок у Хмельницькій міській лікарні.

Читайте також: Епідеміолог розповіла про дієвий метод проти зараження коронавірусом

Станом на 5 квітня в області завантаженість ліжкомісць із киснем у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, становила 62,6%.

Із 7 квітня Хмельниччина переходить у "червону" зону епіднебезпеки.

На Хмельниччині лабораторно підтверджено 69 268 випадків COVID-19, одужали 53 248 людей, 1247 - померли.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 6 квітня в Україні підтверджено 1 769 164 випадків COVID-19, з яких 13 276 – за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-