Епідеміолог розповіла про дієвий метод проти зараження коронавірусом

Епідеміолог розповіла про дієвий метод проти зараження коронавірусом

Укрінформ
Одним із дієвих методів запобігання інфікуванню коронавірусом є провітрювання.

Про це головний спеціаліст МОЗ за спеціальністю "Епідеміологія" Наталія Виноград повідомила на пресконференції в Укрінформі.

«Одним із найкращих підходів є ретельне провітрювання. Його сьогодні використовують у місцях скупчення людей у багатьох країнах», - зазначила фахівець.

За її словами, найкращий варіант провітрювання – це відчинити два вікна, розташовані одне навпроти одного, або вікно і двері.

Читайте також: Епідеміолог розповіла, на скільки Україна відстає від плану COVID-вакцинації

Виноград назвала найоптимальнішими способами вберегтися від інфекції захист вхідних отворів, якими вірус потрапляє до організму – верхніх дихальних шляхів та очей. Крім того, епідеміолог наполягає на дотриманні дистанції.

Для запобігання повторному зараженню Виноград радить зміцнювати організм після перенесеної інфекції. Зокрема, у період реабілітації потрібно мінімізувати навантаження, обирати посильну роботу. Також важливо дотримуватися режиму харчування та сну. «Дайте організму адаптуватися, вийти зі стану постхвороби», - підкреслила епідеміолог.

Читайте також: «Нігерійський» штам COVID-19 викликає найбільше повторних заражень – епідеміолог

Вона наголосила, що проходження такої адаптації надалі посилить опір імунної системи вірусу.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні від початку пандемії зафіксовано 1 755 888 випадків зараження коронавірусом, зокрема за минулу добу 10 179.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-