У COVID-лікарнях Чернігівщини - найбільше хворих «на кисні» з початку пандемії

У COVID-лікарнях Чернігівщини - найбільше хворих «на кисні» з початку пандемії

Відео
Укрінформ
У лікарнях Чернігівщини, які надають допомогу хворим на COVID-19, зараз фіксують найбільшу з початку пандемії кількість пацієнтів, які потребують періодичної кисневої підтримки.

Про це в ефірі "Українське радіо: Чернігівська хвиля" повідомив начальник управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Петро Гармаш, передає Укрінформ.

"У нас зараз 12 хворих підключені до апаратів ШВЛ і 975 перебувають на періодичній кисневій підтримці. Це - найбільша кількість таких хворих за весь час, пов’язаний із ковідом", - сказав Гармаш.

Він додав, що в лікувальних закладах області розгорнуто 2105 ліжок для лікування хворих на коронавірусну інфекцію. З них 1689 або 80% - забезпечені киснем. Одні підключені до нього централізовано, інші мають кисневі концентратори. Завантаженість таких ліжок на сьогодні становить 61%.

Читайте також: У Львівському центрі легеневого здоров’я встановили нову кисневу станцію

Гармаш додав, що, за прогнозом, кількість госпіталізованих хворих буде збільшуватись, і тому зараз в багатьох лікувальних закладах встановлюються додаткове обладнання, яке дозволить виробляти кисень на місці.

З початку пандемії на Чернігівщині зафіксовано 42 484 випадки коронавірусної хвороби. Померли від неї 838 людей. За останню добу виявлено 610 нових випадків.

Читайте також: Івано-Франківській області виділили 60 мільйонів на медичний кисень

Як повідомляв Укрінформ, станом на 2 квітня в Україні лабораторно підтверджено 1 711 630 випадків інфікування COVID-19, летальних - 33 679, за останню добу - 19 893.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-