«Ні колаборантам»: у Запоріжжі мітингували за ухвалення законів

«Ні колаборантам»: у Запоріжжі мітингували за ухвалення законів

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі представники партії "Національний корпус" вимагають від міської ради звернутися до Верховної Ради, Президента, Кабінету Міністрів із закликом якнайшвидше розглянути та ухвалити законопроєкти щодо колабораціонізму.

Мітинг "Ні колаборантам" триває під стінами мерії, де у середу, 31 березня, пройде сесія міської ради, передає кореспондент Укрінформу.

Кілька десятків представників Нацкорпусу з прапорами вийшли на мітинг, головною вимогою якого є ухвалення звернення про заборону діяльності проросійських політичних сил та ухвалення закону про колабораціонізм.

"Колабораціонізм підриває національну безпеку України та становить безпосередню загрозу державному суверенітету, територіальній цілісності, конституційного ладу та іншим національним інтересам України, тому за це мають нести відповідальність. Саме цей закон дасть можливість державі захистити себе від тих, хто, прикриваючись гаслами, розмовляючи українською мовою, є ворогами української державності. Це голосування зірве маски з декого і ми побачимо, хто є хто", - сказав ветеран АТО Михайло Пирог.

Читайте також: Разумков поки не знає, коли Рада візьметься за законопроєкт про колаборантів

Автором звернення є Нацкорпус, воно було направлено до регламентної комісії міської ради та має бути винесено на розгляд сесії.

Мітинг «Національного корпусу» у Запоріжжі / Фото: Дмитро Смольєнко та Ольга Звонарьова, Укрінформ

Подібні звернення вже проголосовані в деяких містах України.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді наприкінці лютого зареєстрували законопроєкт, яким пропонується запровадити кримінальну відповідальність за колабораціонізм та обмежити можливість для винних осіб обіймати державні посади протягом 15 років.

Читайте також: Законопроекти про колабораціонізм є. Залишилось визначити, що є колабораціонізм

Авторами відповідного законопроєкту №5144 є народні депутати з монобільшості Федір Веніславський, Євгенія Кравчук, Микита Потураєв та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-