Через спалах COVID-19 у Херсонській обласній лікарні проводиться службове розслідування

Через спалах COVID-19 у Херсонській обласній лікарні проводиться службове розслідування

Укрінформ
На час службового розслідування в Херсонській обласній клінічній лікарні, де стався спалах COVID-19, керівництво лікарні відсторонено.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій, передає кореспондент Укрінформу.

«На період службового розслідування керівництво обласної лікарні буде відсторонено», - зазначив Бутрій.

За його словами, станом на 12:00 виявлено вже 30 пацієнтів і 25 медичних працівників, хворих на коронавірус.

Він зазначив, що у лікарні був один пацієнт з пневмонією і результати тестування підтвердили у нього коронавірус. «Інші особи не мали клінічних проявів коронавірусу … скарг у них не було», - сказав Бутрій. Він відповів представникам ЗМІ, що не може наразі коментувати припущень про неякісні тести чи проблеми з процедурою тестування. Як зазначив Бутрій, висновки можна буде робити за результатами службового розслідування, комісія уже працює.

Читайте також: За добу з коронавірусом госпіталізували понад три тисячі пацієнтів - МОЗ

Він також повідомив, що наразі у нього немає інформації про те, скільки лікарів, що захворіли, були вакциновані від COVID-19 - це також стане відомо після службового розслідування.

Згідно з наказом Департаменту здоров’я облдержадміністрації, для недопущення поширення хвороби припинено планову госпіталізацію пацієнтів на 14 днів у таких відділеннях лікарні: хірургічному, ортопедичному, нейрохірургічному, урологічному, реанімаційному, пульманологічному, гемодіалізу.

Пацієнти, які перебувають на лікуванні у вказаних відділеннях, продовжують отримувати медичну допомогу до повного одужання та виписки з лікарні. Хворих, яких можна було перевести - перевели у дві міські лікарні, сказав Бутрій.

Як повідомляє офіційний сайт Херсонської обласної ради, відбулося екстрене онлайн-засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я. Як зазначив під час засідання голова постійної комісії, директор Департаменту здоров’я ОДА Віктор Короленко, «більш за все, під час відвідування лікарні були порушені протиепідемічні норми, передбачені наказом Департаменту здоров’я ОДА на період дії карантину». Оскільки інфіковані були виявлені відразу в декількох відділеннях, то, за його словами, можна з впевненістю сказати, що відбувалось переміщення хворих між відділеннями, що також заборонено вищезазначеним наказом.

«Між відділеннями в умовах епідемії дозволено ходити тільки консультантам, які визначені наказом закладу охорони здоров’я і які відповідно до наказу повинні перевірятися щомісяця експрес-тестами чи проходити ПЛР-діагностику», – наголосив Короленко.

Читайте також: У Києві виявили 402 нові випадки коронавірусу, 25 хворих померли

Перший заступник голови облради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський підкреслив, що важливо встановити причини виникнення такої ситуації, аби в майбутньому уникнути її повторення. Перевірка має бути об’єктивною, а про її результати повинен бути поінформований увесь депутатський корпус. Тоді і будуть прийняті відповідні висновки з метою недопущення повторення ковідних спалахів у медичних закладах.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні зафіксували спалах COVID-19 в обласній клінічній лікарні. Повністю закрити лікарню не можуть, адже вона вузькопрофільна, і є відділення, яких немає в області більше ніде – наприклад, нейрохірургія, кардіохірургія, опікове. В ОДА повідомили, що керівництво лікарні не надало вчасно екстреного повідомлення про нещасні випадки у Держпрацю, головному державному санітарному лікарю Херсонщини.

Наразі в області 24 037 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 21 045 людей побороли недуг; 2 266 людей інфіковані COVID-19; 726 людей померли.

В Україні станом на 29 березня лабораторно підтверджено 1 652 409 випадків COVID-19, з них за добу – 8 346.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-