На Вінниччині вісім громад посилили карантинні обмеження

На Вінниччині вісім громад посилили карантинні обмеження

Укрінформ
На Вінниччині через складну ситуацію із COVID-19 вісім із 63 громад посилили карантинні обмеження.

Про це у Фейсбуці повідомила перший заступник голови Вінницької ОДА Наталія Заболотна, передає Укрінформ.

«772 нових випадків за минулу добу. Порівняно з минулим тижнем - це менше, проте кількість хворих з потребою госпіталізації лише збільшується. Минулого тижня ми звернулися до очільників громад, щоб кожен додатково проаналізував ситуацію по «ковіду». Вінницька, Сутисківська, Станіславчицька, Барська, Шаргородська, Копайгородська, Мурафська та Жмеринська громади вже посилили карантинні обмеження», - повідомила Заболотна.

Читайте також: Новоград-Волинський на вихідні посилює карантин

За її словами, за період пандемії в області у 30 опорних лікарнях розгорнули 3444 ліжок для пацієнтів із COVID-19, до понад 90% з них підведено кисень. Утім, через велику кількість хворих, які потребують госпіталізації, область досі перевищує допустиму норму завантаженості лікарень – 72,2%. Так, із зазначеної кількості наразі вільні 958 ліжок для пацієнтів з коронавірусом. Тому їхню кількість і надалі збільшуватимуть.

З початку пандемії на Вінниччині захворіли на COVID-19 53865 осіб, з них 33458 одужали, 941 людина померла. Регіон віднесений до помаранчевої зони епідемічної небезпеки.

В Україні за минулу добу, 24 березня, виявлено 16 669 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з початку пандемії - 1 596 575 осіб; одужало – 1 283 020 осіб; летальних випадків – 31 135.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-