ОДА обіцяє проєкт нового моста в Кременчуці у червні – фото

ОДА обіцяє проєкт нового моста в Кременчуці у червні – фото

Велике будівництво
Укрінформ
Повний проєкт нового моста в Кременчуці, будівництво якого заплановане в рамках програми "Велике будівництво", буде готовий у червні цього року.

Як передає Укрінформ, про це заявив голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов, повідомляє пресслужба ОДА. 

«Зведення нового моста в Кременчуці - серед пріоритетів програми «Велике будівництво». Реалізація цього амбітного і унікального проєкту зрушила з місця за підтримки Президента Володимира Зеленського. Очікуємо, що повний проєкт мосту буде готовий на початку червня», - сказав Синєгубов.

За його словами, зараз тривають розробка проєктно-кошторисної документації та підготовчі роботи. Для координації дій при Полтавській ОДА створили робочу групу, до якої увійшли представники органів місцевого самоврядування, служби, організації та установи, що мають пряме відношення до будівництва.

Читайте також: У Запоріжжі вперше в Україні металеві конструкції мосту транспортують річкою

«Проєкт дуже складний, тому і вимагає хорошої командної роботи, координації дій на місцях. Важливо, щоб сили підрядника йшли на будівництво, а не на вирішення бюрократичних питань. Такий майданчик комунікації при ОДА показав свою ефективність, коли область втілювала в життя ряд важливих завдань: від будівництва маленьких амбулаторій, реконструкції приймальних відділень до будівництва нового обласного кардіоцентру, будівництва трас Н-31, М-03 і об'їзної дороги навколо Полтави», - пояснив Синєгубов.

Будівництвом моста займеться турецька компанія «Догуш Іншаат ве Тіджарет Анонім Ширкеті», з якою укладено договір на суму 11,248 млрд грн. Зведення моста почнеться в 2021 році і триватиме 48 місяців.

Читайте також: На Полтавщині Укравтодор завершив будівництво мосту через Ворсклу

Мостовий обхід складатиметься з північних і південних під'їзних шляхів і безпосередньо вантового моста. Довжина останнього - 820 м, довжина естакади - 1,9 км, загальні дорожні роботи - 5,4 км. Міст стане частиною обходу на автодорозі державного значення Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя (через Кременчук) - Маріуполь.

Як повідомляв Укрінформ, раніше координатор Національної програми відновлення мостів Андрій Івко розповів про мости-довгобуди, які були закінчені в минулому році. Це, зокрема, Буштинский міст на Закарпатті - в ході "Великого будівництва" упродовж першого півріччя минулого року були пройдені всі необхідні дозвільні, проєктні і тендерні процедури. Роботи на об'єкті поновилися в липні і були завершені за 4 місяці.

Читайте також: За п'ять років «Велике будівництво» збільшить ВВП України на 2,2 %

Ще один об'єкт - міст Софії в селі Маршинці (Чернівецька область), започаткований і заморожений в 2008 році. Протягом січня-липня 2020 року було пройдено проєктні та тендерні процедури, будівельні роботи почалися в серпні і завершилися через 5 місяців.

Фото: adm-pl.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-