ДБР завершило слідство щодо привласнення мільйонів на будівництві казарм

ДБР завершило слідство щодо привласнення мільйонів на будівництві казарм

Відео
Укрінформ
Слідчі ДБР у Львові завершили досудове розслідування стосовно директора підприємства, який заволодів бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на ДБР,  відповідні кошти призначалися для будівництва казарм поліпшеного планування.

Досудовим розслідуванням установлено, що директор та власник підприємства (генпідрядник) умисно підробив акти приймання виконаних будівельних робіт, де зазначив обсяги, види та вартість виконаних робіт, які фактично не були виконанні. Він підписав їх, завірив печаткою товариства та надав до Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління.

«Надалі, діючи від імені та в інтересах відповідної юридичної особи, а також своїх особистих, як кінцевого бенефіціарного власника, вчинив відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом в сумі 2 401 690 гривень. Для цього він здійснив низку перерахунків вказаних грошей на інший розрахунковий рахунок підприємства, які надалі були спрямовані (перераховані) підприємством на видачу готівки з банкомата по картці та особисто отримані керівником підприємства», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, унаслідок цих дій державі в особі Міністерства оборони завдано шкоду у сумі 4 726 661 грн.

Читайте також: Крав на будівництві казарм: директора підприємства арештували у залі суду

Керівник підприємства підозрюється у: заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК); службовому підробленні, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК); легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК).

Одночасно завершено розслідування кримінального провадження стосовно юридичної особи, до якої можуть бути застосовані заходи кримінально-правового характеру, а також накладено арешт на майно.

Читайте також: Службовців Укрзалізниці підозрюють у розтраті понад 4,5 мільйона держкоштів

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснювала Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-