Слов’янськ залишається без бюджету – міськрада досі не може зібратися

Слов’янськ залишається без бюджету – міськрада досі не може зібратися

Фото
Укрінформ
У місті Слов’янськ Донецької області знову через відсутність кворуму не відбулася сесія міської ради, місто залишається без бюджету на 2021 рік.

Як передає Укрінформ, про це 3 березня повідомили в Слов’янській міській раді.

«Друге засідання IV сесії Слов’янської міської ради восьмого скликання, заплановане на 3 березня, не відбулося через відсутність кворуму. Із 38 депутатів були присутні 17», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що повністю не з’явилися на засідання депутати фракції ОПЗЖ, а із фракцій «Наш край» та «Партія миру і розвитку» було по одному представнику.

Читайте також: У Слов'янську пройшов черговий мітинг проти підвищення комунальних тарифів

На сесії депутати мали розглянути більше ста питань. У тому числі — бюджет громади на поточний рік та Програму соціально-економічного розвитку.

«Наступне засідання призначене на п’ятницю, 5 березня. Чи відбудеться воно, покаже час», - заявили в міськраді.

Як повідомлялося, у Слов'янську не змогли ухвалити бюджет-2021 до Нового року через розбіжності в депутатському корпусі.

У 2021 році кілька разів через відсутність кворуму (були відсутні представники фракцій ОПЗЖ, «За мир і розвиток», «Наш край») не могла зібратися робоча депутатська група, щоб на сесії міськради ухвалити бюджет міста на поточний рік.

Проєкт бюджету Слов'янська на 2021 рік ще з 4 грудня 2020 року доступний на сайті міськради, і всі депутати давно могли б його вивчити, але місто продовжує жити за формулою «1/12».

Читайте також: У міськраді Слов'янська знову не змогла зібратися робоча група з питань бюджету

Мер Слов'янська Вадим Лях повідомляв, що через неухвалення міського бюджету на 2021 рік уже виникають проблеми з наданням медичної допомоги населенню. У місті не можуть використовувати державні субвенції на зарплату медикам і педагогам. Гроші надходять, але «зависають» у казначействі, і завести їх до бюджету можливості немає. Поки що зарплати платять з власних міських коштів. Без ухваленого міського бюджету страждають й інші напрямки життєдіяльності міста - ремонт доріг, прийняття інвестпроєктів.

Окрім того, у Слов'янську через низьку оплату за послугу водопостачання з 1 березня скорочено на 15% подачу питної води, і мер пояснив це теж неприйняттям міського бюджету.

Фото: міськрада Слов'янська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-