У Хмельницькій інфекційній лікарні розповіли, як почуваються медики після COVID-вакцинації

У Хмельницькій інфекційній лікарні розповіли, як почуваються медики після COVID-вакцинації

Укрінформ
У Хмельницькій інфекційній лікарні у 40% вакцинованих медпрацівників проявилася реакція на щеплення від коронавірусу, але ускладнень ні в кого не було.

Про це на брифінгу повідомила директор Хмельницької інфекційної лікарні Оксана Піддубна, передає кореспондент Укрінформу.

«Приблизно 40% вакцинованих медпрацівників нашої лікарні мали реакцію на вакцину. Це підвищення температури тіла. Особисто в мене наступного дня після вакцинації було підвищення температури до 37,8 градуса, а також відчувалися біль у місці ін’єкції та головний біль. Після прийому парацетамолу та німесилу, як було рекомендовано в інструкції (до вакцини – ред.), ці явища минули. Ускладнень не було ні в кого», - зазначила Піддубна.

Читайте також: Зеленський: Боятися треба не вакцинації, а брехні окремих політиків

За її словами, можлива реакція на вакцину Oxford/AstraZeneca прописана в інструкції до неї.

Загалом в області щеплення уже отримали 170 людей, з яких 11 медпрацівників, що віком за 60 років та 1 особа, якій більш як 70 років.

На Хмельниччині лабораторно підтверджено 48 262 випадки СOVID-19, 44 561 особа одужала, 892 померли. В Україні за добу зареєстровано 5336 нових випадків коронавірусної хвороби.

Читайте також: У проєкт програми медгарантій-2021 заклали COVID-вакцинацію

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого в Україні розпочалася вакцинація від коронавірусу. За день до цього, 23 лютого, в Україну прибуло 500 тисяч доз вакцини Covishield, розробленої Oxford/AstraZeneca і виробленої на потужностях Serum Institute. До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також на початку березня очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-