«Червона» зона: влада Чернівців проситиме дозволити роботу промислових ринків

«Червона» зона: влада Чернівців проситиме дозволити роботу промислових ринків

Укрінформ
Чернівецька міська рада відправить до Києва лист, в якому проситиме уряд розглянути можливість роботи промислових ринків у регіоні із червоною зоною карантину.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради, передає Укрінформ.

«1 березня 2021 року, у зв’язку з введенням на території міста Чернівці та Чернівецької області червоного рівня епідемічної небезпеки, почали діяти нові карантинні обмеження. Зокрема, заборонено роботу промислових ринків. Тож підприємці, яких стосується заборона, нині звернулися до міської ради з проханням дозволити їм працювати. Своєю чергою заступник міського голови Євгеній Маховіков повідомив, що міська рада звернеться до уряду з проханням розглянути можливість роботи промислових ринків», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Франківські підприємці вимагають відкрити ринки та магазини попри «червону» зону

Відповідного листа, за словами заступника, сьогодні надішлють до офіційного Києва.

«Те, що від нас залежить, ми зробимо протягом 20 хвилин. Впливати на розгляд ми не можемо», – зазначив Маховіков.

Посадовець додав, що поки у столиці розглядатимуть звернення влади та підприємців, у Чернівцях все ж будуть діяти обмеження і правоохоронці слідкуватимуть за їхнім дотриманням.

Окрім того, люди просять, аби ФОПів звільнили від сплати за торговельні місця та єдиного податку на час дії карантинних обмежень.

«Я прекрасно розумію, що є 10 тис. підприємців, які на сьогоднішній день позбавлені коштів для існування. З боку держави немає ніяких компенсаторів фінансових, навіть в порівнянні тим, які були в січні. До суми це окреме питання», – додав заступник міського голови.

Читайте також: Буковина посилює карантин: закривають школи, бари і розважальні центри

Також на найближчому засіданні міської ради планують розглянути можливість звільнення від оренди та від сплати єдиного податку підприємців, діяльність яких обмежується введенням червоного рівня епідемічної небезпеки.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 1 березня підприємці Буковини пікетували Чернівецьку обласну державну адміністрацію з вимогою послабити карантин червоної зони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-