Пластуни передали Львову Вифлеємський вогонь миру

Пластуни передали Львову Вифлеємський вогонь миру

Фото, відео
Укрінформ
Представники Пласту передали Вифлеємський вогонь миру до міської ради Львова.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Львівської міської ради.

"Вчора ми перейняли його (Вифлеємський вогонь - ред.) у польських скаутів на кордоні і сьогодні вперше ділимося ним із громадою Львова. Від сьогодні і до Різдва ми будемо нести цей вогонь в кожну школу, церкву, лікарню, військову частину. Ми хочемо нагадати про те, наскільки важливо робити добро, наскільки це просто і приємно, а свічка із Вифлеємським вогнем це дуже гарно символізує», — заявила керівниця осередку Пласту у Львові Анастасія Слюсаренко.

Пластуни передали Львову Вифлеємський вогонь миру / Фото: Львівська міська рада

Як поінформували у міськраді, цьогоріч пластуни через епідемічну небезпеку не поїхали на офіційну церемонію передачі вогню до Австрії, як це зазвичай відбувалося.

У Зальцбургу відбулась традиційна скаутська подія, присвячена Вифлеємському вогню миру, до якої змогла долучитись обмежена кількість австрійських скаутів, проте вона буде доступна усім онлайн.

Читайте також: Пластуни принесли у Київраду благодатний Вифлеємський вогонь

У понеділок, 14 грудня, львівські пластуни перейняли Вифлеємський вогонь від скаутів-харцегів на українсько-польському митному переході Рава-Руська - Гребенне, дотримуючись усіх карантинних обмежень.

Міський голова Львова Андрій Садовий, який перебуває на самоізоляції через коронавірус, взяв участь у церемонії онлайн. Він подякував пластунам і запропонував їм за потреби проводити свої заходи у сесійній залі міськради.

Читайте також: Як Одеса святкуватиме Новий рік: у мерії розповіли про заходи

У міській раді нагадали, що з початком російсько-української війни пластуни уже шостий рік поспіль передають Вифлеємський вогонь миру та різдвяні подарунки українським захисникам у зону операції Об'єднаних сил.

Фото: city-adm.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-