Центральна лікарня Франківська призупиняє прийом COVID-хворих, бо «великі затрати кисню»

Центральна лікарня Франківська призупиняє прийом COVID-хворих, бо «великі затрати кисню»

Укрінформ
В Івано-Франківську Центральна міська клінічна лікарня (ЦМКЛ), де лікують пацієнтів з коронавірусом, тимчасово призупиняє госпіталізацію хворих через великі затрати кисню.

Про це в Івано-Франківську на оперативній нараді повідомила начальник управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко, передає кореспондент Укрінформу.

«Відсьогодні є домовленість про тимчасове призупинення госпіталізації хворих у ЦМКЛ. Вся госпіталізація хворих буде здійснюватись у міську лікарню №1 та в лікарні, які є навколо Івано-Франківська: Тисменицька, Лисецька, Богородчанська, Тлумацька, Галицька. Чому? Є велика кількість пацієнтів у ЦМКЛ, які перебувають на кисні, а це 28 пацієнтів у трьох реанімаціях і 60 пацієнтів, які є на кисневих концентраторах та на різних кисневих точках. Затрати кисню дуже великі, й для того, щоб обладнання справно працювало і не виникло надзвичайних ситуацій, є погодження про тимчасове призупинення госпіталізації пацієнтів», - повідомила Бойко.

Читайте також: На Прикарпатті у COVID-лікарнях киснем забезпечені 39% ліжко-місць

Чиновниця просить франківців із розумінням поставитись до ситуації. За її словами, лікарні необхідно «передихнути».

Бойко також відзначила, що в Івано-Франківську кількість хворих на коронавірус різко зростає. У двох лікарнях, які приймають хворих з підозрою на COVID-19, перебувають 454 пацієнти, з них 32 – в реанімаційних відділеннях та 124 – на кисневій терапії. Наповненість ліжок у ЦМКЛ складає 73%, у міській лікарні №1 – 84%. Влада розгорнула додаткові ліжко-місця в міському перинатальному центрі та в дитячій лікарні.

Станом на 24 листопада в Івано-Франківській області COVID-19 лабораторно підтвердили у 32 826 випадках, в Україні цей показник сягає 647 976 випадків, з них 12 287 випадків за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-