В Одесі протестує «7-й кілометр»: мають намір ночувати на перекритій дорозі

В Одесі протестує «7-й кілометр»: мають намір ночувати на перекритій дорозі

Фото
Укрінформ
Працівники ринку «Сьомий кілометр» перекрили дорогу на м.Овідіополь на знак протесту проти карантину вихідного дня і збираються тут ночувати.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на "Думська".

Люди періодично перекривають рух по Овідіопольській трасі, через що виникають затори і перепалки з водіями. Протестувальники мають намір ночувати на дорозі, а завтра вони підуть пікетувати ОДА.

Вдень на місце прибув директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА Дмитро Радулов, він запропонував зустрітися у вівторок в адміністрації, але протестувальники відмовилися.

Протестують працівники ринку «Сьомий кілометр» фото: Думская

Працівники ринку вважають, що на місце негайно повинні прибути мер Одеси і голова ОДА.

«Продуктові супермаркети давно вже торгують у тому числі промтоварами, а у нас тут на свіжому повітрі, виявляється, коронавірусу більше, ніж у них, і нам працювати не можна», - заявила одна з протестувальників.

Читайте також: Шмигаль про карантин вихідного дня: На випадок погіршення сценарію буде план «Б»

Конфлікт почався вранці, після того як на територію ринку прибули п'ять автобусів з поліцією. Правоохоронці вирішили простежити, як на «Сьомому» дотримується карантин вихідного дня.

ТОВ «Промтоварний ринок «7-ий кілометр» - найбільший у Європі та Україні. Забудована територія складає 75 гектарів і ще більше 40 га в даний час освоюються. Тут розташовано 15 тисяч торгових і складських об'єктів; 8 автостоянок; мережа кафе і ресторанів (10 кухонь світу). Щорічно підприємство перераховує понад 120 мільйонів гривень податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.

Читайте також: Через 2-3 тижні влада може вдатися до жорсткіших COVID-заходів – Радуцький

11 листопада Кабінет Міністрів прийняв рішення про відмову від адаптивного карантину та введення на території України обмежень оранжевого рівня. Уряд вирішив, починаючи з 14 листопада, на три тижні ввести карантин вихідного дня. Під час його діє заборона на роботу будь-яких магазинів, установ, закладів громадського харчування, культури і т.д., крім громадського транспорту, продовольчих магазинів, медичних та фінансових установ, аптек, АЗС (за винятком зон харчування), СТО, ветеринарних аптек.

фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-