Ситуація з коронавірусом у Харкові вкрай критична – голова ОДА

Ситуація з коронавірусом у Харкові вкрай критична – голова ОДА

Укрінформ
Ситуація із захворюваністю на коронавірус у Харкові вкрай критична, повторюється сценарій Італії. 

Як передає Укрінформ, на цьому наголосив голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Друзі, жарти закінчилися. Відсьогодні Харків та деякі райони області офіційно у червоній зоні карантину. По-перше, це означає, що ситуація в місті вкрай критична. Для запобігання захворюваності на COVID-19 будуть посилені карантинні заходи відповідно до вимог Кабінету Міністрів України. По-друге, це обов‘язкове дотримання всіма без винятку громадянами протиепідеміологічних вимог: дотримання соціальної дистанції, носіння масок у громадських місцях, регулярне миття рук та використання антисептичних засобів", - наголосив Кучер.

За його словами, раніше обіцяли "порвати коронавірус", але щось пішло не так - дива не сталося.

"Сталося те, що ми бачили раніше в Італії. Переповнені лікарні, нестача лікарів та ліжок, а також тисячі хворих, яких ми змушені розвозити по лікарнях області", - додав Кучер.

Читайте також: На «червоній» Луганщині ввели нові карантинні обмеження

Він підкреслив, що наразі від кожного залежить його життя та життя рідних. Вберегти можна тисячі харків‘ян, якщо кожен буде відповідально дотримуватися карантинних заходів та цінувати своє життя і здоров‘я, наголосив голова ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 19 жовтня у Харківській області за останню добу підтверджено 595 нових випадків захворювання на COVID-19, усього з початку реєстрації - 29118 випадків, зокрема 403 випадків - у Харкові. За добу на Харківщині померли 6 людей, всього з початку епідемії - 445, одужали за добу 25 людей, усього - 5618.

В Україні лабораторно підтверджено 303 638 випадків COVID-19, з них за добу 4 766.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-