У Маріуполі на базі двох лікарень створюють відділення екстреної допомоги

У Маріуполі на базі двох лікарень створюють відділення екстреної допомоги

Велике будівництво
Укрінформ
У Маріуполі Донецької області в рамках «Великого будівництва» створюють відділення екстреної медичної допомоги на базі двох міських лікарень №1 і №4.

Про це повідомили в Маріупольській міськраді.

«У рамках робочого об'їзду голова Донецької ОДА Павло Кириленко разом з Маріупольським міським головою Вадимом Бойченком відвідав проєкти «Великого будівництва» медичного профілю. Вони ознайомилися з ходом створення відділень екстреної медичної допомоги на базі двох міських лікарень №1 і №4», - йдеться у повідомленні.

У Маріуполі створюють відділення екстреної меддопомоги / Фото: mariupolrada.gov.ua

Як зазначається, у лікарні №1 оглянули кімнату консультацій, рентгенодіагностичний кабінет, реанімаційне відділення, малу операційну. Також оцінили унікальний томограф. Все відділення буде оснащене новим високотехнологічним обладнанням.

На базі лікарні №4 теж створюється відділення екстреної медичної допомоги. Його також наповнять необхідним сучасним обладнанням для якісного обстеження пацієнтів - установлять рентген-обладнання, УЗД-апарат, створять лабораторію.

Читайте також: Голова Донецької ОДА перевірив, як будують школу та дитсадок у Маріуполі

Головною особливістю стане поділ маршрутів пацієнтів. Наприклад, у «червоний» сектор будуть доставлятися хворі, які потребують реанімаційних дій. «Жовтий» прийматиме пацієнтів середньої тяжкості. «Зелений» призначається для хворих, які самостійно прийшли у лікарню. Для всіх секторів передбачені окремі входи.

«У цих стінах будуть рятувати життя. Ми зробимо все, щоб пацієнти почувалися комфортно, отримували обстеження вищого рівня та кваліфіковану допомогу від наших лікарів», - зазначив Бойченко.

Як повідомлялося, початок національного проєкту «Велике будівництво» було ініційовано восени 2019 року Президентом Володимиром Зеленським. Його мета - збудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні. Програма має забезпечити реалізацію державної політики економічного зростання та інвестиційної привабливості територій, покращення соціальних послуг тощо.

Читайте також: У Маріуполі одужали майже 90% пацієнтів з COVID-19

З 1 березня 2020 року, в рамках національного проєкту одночасно почалися будівельні роботи більш як на 300 об’єктах. У планах протягом року - зведення понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень. Також буде збудовано 4000 км доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-