Офіс генпрокурора взяв на контроль справу щодо масового вбивства на Житомирщині

Офіс генпрокурора взяв на контроль справу щодо масового вбивства на Житомирщині

Укрінформ
Кримінальне провадження за фактом масового вбивства у селі Новоселиця на Житомирщині, де орендар ставу смертельно поранив сімох чоловіків, взято на контроль Офісом генерального прокурора.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

“Стан досудового розслідування і процесуального керівництва у кримінальному провадженні взято на контроль Офісом генерального прокурора", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у п’ятницю, 22 травня, за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області, Слідчим управлінням ГУ Нацполіції в області розпочато кримінальне провадження за фактом смертельного поранення семи осіб (ч.2 ст. 115 КК України).

За даними слідства, подія сталася близько першої ночі 22 травня неподалік водойми, що у селі Новоселиця Попільнянського району. Між орендарем ставу і групою осіб виник конфлікт, під час якого орендар із мисливської рушниці смертельно поранив 7 чоловіків. За попередньою інформацією, серед них – колишні учасники АТО, військовослужбовці Нацгвардії та волонтери.

Наразі орендаря водойми затримано у порядку ст. 208 КПК, мисливську рушницю вилучено. На місці події продовжують працювати слідчо-оперативні групи та експертно-криміналістична лабораторія Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Читайте також: Чоловік, який застрелив 7 людей на Житомирщині, фігурує у викритті поліцейського-хабарника

Встановлюються причини конфлікту та обставини скоєння кримінального правопорушення.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні о першій годині ночі в селі Новоселиця Попільнянського району Житомирської області місцевий житель, орендар, біля приватних ставків з мисливської рушниці смертельно поранив сімох людей.

Читайте також: Серед вбитих під час стрілянини на Житомирщині є колишні військові та волонтери

За інформацією заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, орендар розстріляв своїх гостей-рибалок. За словами Геращенка, на березі ставу відпочивала компанія киян, старих знайомих, які вже не раз збиралися тут на риболовлю.

Читайте також: Вбивство біля ставка на Житомирщині: поліція повідомила деталі

За даними поліції Житомирської області, орендар фігурує у викритті поліцейського, який систематично у нього хабарі за не перешкоджання в розведенні риби. Мова йде про 10 тис. грн щомісяця. Поліцейського 21 травня затримали на отриманні хабаря біля водойми, де працював чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-