СБУ викрила незаконні автоперевезення з Донецька до Росії

СБУ викрила незаконні автоперевезення з Донецька до Росії

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила автоперевізників із Сєвєродонецька, які зареєстрували частину бізнесу на тимчасово окупованих територіях Донеччини і організували пасажирські автобусні перевезення до країни-агресора.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2016-2020 років автобуси зловмисників здійснювали регулярні перевезення громадян з Донецька через непідконтрольну ділянку кордону. Щодня з тимчасово окупованих територій до РФ та у зворотному напрямку відправлялось щонайменше 2 рейси. Пасажиропотік становив понад 1,5 тисячі громадян на місяць. Щомісячна виручка зловмисників складала від 1,5 до 3 мільйонів у гривневому еквіваленті. Частину прибутку організатори сплачували до так званого бюджету "ДНР", - йдеться у повідомленні.

Кошти, зокрема, використовувались для фінансування терористичної діяльності та незаконних збройних формувань.

Правоохоронці провели у Сєвєродонецьку 9 обшуків в офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів.

Слідчі СБУ вилучили фінансову та бухгалтерську звітність, яка підтверджує протиправну діяльність організаторів перевезень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення двом фігурантам кримінального провадження підозр у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 та ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ накрила партію кокаїну на 200 мільйонів у порту "Південний"

Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до нелегальних перевезень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-