Скасування карантину у Черкасах може призвести до катастрофи - Степанов

Скасування карантину у Черкасах може призвести до катастрофи - Степанов

Укрінформ
Діям міської влади Черкас, яка напередодні практично повністю скасувала карантинні обмеження, введені урядом на території України, буде дано відповідну оцінку, зокрема й правоохоронних органів.

На цьому наголосив на брифінгу в місті Черкаси міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Те, що вчора відбулось в Черкасах, – маю на увазі рішення міської влади відкрити багато магазинів, аж до торговельних центрів, до терас у закладах харчування, - може звести нанівець всю ту роботу, яка була пророблена протягом півтора місяця. Це може призвести до катастрофічних наслідків. Звісно, діям міської влади буде дана відповідна оцінка, в тому числі правоохоронних органів. Я категорично засуджую такі дії, тому що поставлено під загрозу життя і здоров’я людей, які просто повірили і можуть наразитися на захворювання на коронавірусну хворобу», - підкреслив Степанов.

Він зазначив, що в Черкаській області за весь час пандемії в Україні підтверджено 296 випадків хворих на коронавірусну хворобу.

«За добу додатково було 6 осіб, які захворіли. Було зареєстровано 9 загиблих від COVID-19. В тому числі в Черкаській області сьогодні теж була людина, яка померла від COVID-19. І на цьому тлі міська влада Черкас вирішила практично повністю скасувати будь-які карантинні обмеження, які були введені урядом на території України задля боротьби з коронавірусною хворобою», - обурився міністр.

Він наголосив, що всі карантинні заходи дали можливість уникнути піку захворюваності на коронавірус в Україні.

Читайте також: Степанов: Не можемо скасувати карантин занадто рано, щоб не допустити другої хвилі COVID-19

«Ми пішли зовсім іншим шляхом, ніж ті ж європейські країни, такі як Іспанія, Італія, - це комплекс заходів, який був введений в Україні. Ми розуміємо, що люди втомилися від карантину. І ми кожного дня аналізуємо ситуацію і готуємо пом’якшення карантинних заходів вже з 11 травня», - сказав Степанов.

Водночас він додав, що ці пом’якшення і дії ґрунтуються на думці епідеміологів, вірусологів.

«11 травня ми будемо робити пом’якшення, бо на сьогодні це дозволяє ситуація. Ці пом’якшення будуть ґрунтуватися на даних, які в нас є, і ми будемо впевнені, що в майбутньому ці наші дії не погіршать ситуацію», - зазначив міністр.

Як повідомляється на офіційному порталі Черкаської міської ради, 1 травня частина підприємців у Черкасах зможе відновити свою діяльність. Відповідне рішення ухвалив на своєму засіданні виконавчий комітет Черкаської міської ради. "До такого кроку тут вдалися після чисельних звернень від представників бізнесу, які через карантинні обмеження опинилися на межі виживання", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Розслідування щодо участі людей у богослужінні у Святогірській лаврі триває – поліція

Виконком дозволив відновити роботу:

– магазинам з продажу непродовольчих товарів, будівельних матеріалів, електроінструментів, електрообладнання, інших електротоварів, сантехніки, канцелярських товарів, квітів, книжкової продукції та меблів;

– майстерень з ремонту взуття, одягу, ремонту та встановлення вікон, дверей, воріт, огорож за індивідуальним замовленням, перукарень та салонів краси, салонів для надання послуг із догляду за домашніми тваринами, салонів ритуальних послуг, проєктних організацій;

– ринків, ярмарків із продажу сільськогосподарської продукції та квітів;

– літніх майданчиків закладів ресторанного господарства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-