Розслідування щодо участі людей у богослужінні у Святогірській лаврі триває – поліція

Розслідування щодо участі людей у богослужінні у Святогірській лаврі триває – поліція

Укрінформ
На Донеччині досудове розслідування за фактом участі близько 350 людей у богослужінні на Великдень, в ніч з 18 на 19 квітня, у Святогірській Свято-Успенській лаврі, ще триває.

Про це 30 квітня на пресбрифінгу в Краматорську заявила інспектор сектору моніторингу Краматорського відділу поліції Валерія Осипець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні досудове розслідування за даним фактом триває. Проводяться необхідні слідчі дії. Загалом по області по ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України відкрито таких 4 справи", - сказала Осипець, відповідаючи на запитання про хід справи стосовно порушень карантинних умов та правил у Святогірській лаврі на богослужінні у Великдень.

Осипець нагадала, що це досудове розслідування здійснюється безпосередньо Національною поліцією.

Читайте також: Настоятель Святогірської Свято-Успенської лаври скаже, хто був на богослужінні у Великдень

Як повідомлялося, у Святогірській Свято-Успенській лаврі вночі на Великоднє богослужіння зібралося до 350 осіб. За словами голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка, це були священнослужителі, внутрішньо переміщені особи з окупованих територій, які мешкають на території лаври, а також місцеві парафіяни, які постійно відвідують богослужіння.

Станом на 30 квітня в Україні на COVID-19 захворіло 10406 людей. З них одужали 1238 особи, летальних випадків - 261. За добу зареєстровано 540 нових випадків COVID-19.

Читайте також: Настоятель Почаївської лаври не дотримав обіцянок закрити храм на Великдень

У Донецькій області захворіли на COVID-19 всього 68 людей, з яких 1 помер, 12 – одужали, а решта ще лікуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-