Карантин у Каховці можуть посилити – Херсонська ОДА

Карантин у Каховці можуть посилити – Херсонська ОДА

Укрінформ
У місті Каховка на Херсонщині, де 28 квітня на одному з підприємств зафіксували 22 випадки COVID-19, карантинні заходи можуть бути посилені.

Про це 29 квітня під час брифінгу розповів керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заступник голови Херсонської ОДА Вадим Чабан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У випадку, якщо буде динаміка по розповсюдженню…ті заходи, які ми зараз задіяли, вони можуть бути посилені. Наскільки - оприлюднювати не будемо, але така можливість нами передбачена", - зазначив Чабан.

Як повідомив під час брифінгу директор департаменту здоров’я ОДА Віктор Короленко, рішення про посилення заходів прийматимуть з урахуванням результатів ПЛР-досліджень, які зараз проводяться у місті. За його словами, медики працюють для того, щоб максимально виявити всіх носіїв і перервати ланцюг розповсюдження COVID-19.

Він зазначив, що місто зараз намагаються максимально ізолювати, оскільки у Каховці, Новій Каховці та Бериславі - найбільша густота населення.

За словами Короленка, у вихідні і святкові дні медзаклади Каховки та Нової Каховки будуть працювати постійно, братимуть біоматеріал для проведення ПЛР-тестувань - не менше 180 проб на добу. Біоматеріал братимуть, насамперед у контактних осіб тих, у кого виявили COVID-19 , у членів їх родин, обстежать решту працівників підприємства, де виробляють мінеральну воду.

Читайте також: На Херсонщині нарахували 71 ринок, планують відкрити більш як половину

Що стосується безпечності продукції, яка виготовляється на підприємстві, то, як зазначив на брифінгу заступник голови ОДА, відповідаючи на запитання кореспондента агентства, підприємство сертифіковане за всіма стандартами, передбачений періодичний лабораторний контроль за показниками безпеки та якості. Процес виробництва виключає безпосередній контакт людей з водою. "Продукція є безпечною і не становить загрозу для здоров’я людей…Зараз Держпродспоживслужбою проводиться позапланована перевірка підприємства для того, щоб ми були впевнені, що всі протоколи, про які я казав, дотримувались і загроз немає", - зазначив Чабан.

Як зазначив заступник голови ОДА, стратегічні підприємства на території Каховки, працюють.

Як повідомляв Укрінформ, місто Каховка закрили до 4 травня на карантин. 28 квітня підтвердили коронавірус у 22 працівників одного підприємства (15 жінок – віком від 35 до 60 років; 7 чоловіків – віком від 22 до 70 років), які контактували з хворою на COVID-19.

В Україні станом на ранок 29 квітня підтверджено 9866 випадків COVID-19, з них 250 летальних, 1103 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 456 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-