На Херсонщині нарахували 71 ринок, планують відкрити більш як половину

На Херсонщині нарахували 71 ринок, планують відкрити більш як половину

Укрінформ
На Херсонщині власники і господарі ринків не поспішають зі зверненнями, щоб міжвідомча комісія, створена в області, перевіряла їх готовність до роботи в умовах карантину.

Про це 29 квітня під час брифінгу розповів керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заступник голови Херсонської ОДА Вадим Чабан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На виконання рішення комісії з питань ТЕБ та НС вчора та сьогодні проводиться… обстеження ринків на предмет можливості їх експлуатації і виконання санітарно-епідемічних вимог… Дуже невелика кількість власників і керівників ринків звернулися з проханням про проведення цих перевірок. Ми очікували, що їх буде набагато більше… Якщо ви бачите – це звітність червоним (виділено - ред.). Це ті ринки, які або відмовились від проведення обстежень або дійсно не готові. Їх власники і керівники не бажають зробити мінімальні витрати для забезпечення санітарних карантинних вимог», - зазначив Чабан.

За його словами, в області «можна трактувати наявність 71 ринку». «З них 28 не відкриються точно – це стихійна торгівля, 32 залишаються у роботі, 11 готові до відкриття вже після прийняття рішення (комісії з питань ТЕБ та НС – ред.), 2 з них в Херсоні», - зазначив Чабан у розмові з кореспондентом Укрінформу.

Як розповіли кореспонденту агентства у пресслужбі ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області, станом на ранок 29 квітня міжвідомча комісія провела перевірки на 13 ринках області, з них 2 – на території Херсона (Центральний ринок та ринок в мікрорайоні Житлоселище).

Як повідомляв Укрінформ, міжвідомча комісія не приймає рішення про відкриття ринків в області. Вона заповнює акт обстеження ринку, який передають голові регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для подальшого рішення відкривати ринки чи ні.

Загалом в області зареєстровано офіційно 37 агропродовольчих ринків (5 з них – сезонні), з них 10 – на території Херсона.

Наразі в області працює лише гуртовий ринок «Нежданний» у Великих Копанях.

Станом на 14 годину 29 квітня в області 111 лабораторно підтверджених випадків на коронавірус. 37 жителів Херсонщини вже успішно подолали коронавірусну інфекцію. Зафіксовано 2 летальні випадки в Олешківському районі.

З 08:00 години 29 квітня і до 06:00 години 4 травня на карантин закрили місто Каховка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-