У Маріуполі перевірять майже тисячу працівників лікарні, де заразилися 19 медиків

У Маріуполі перевірять майже тисячу працівників лікарні, де заразилися 19 медиків

Укрінформ
Близько тисячі працівників обласної лікарні інтенсивного лікування в Маріуполі, котрі контактували з 19 медиками, у яких підтверджено коронавірус, пройдуть перевірку на COVID-19.

Про це на пресбрифінгу в Краматорську заявив заступник начальника управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Донецької ОДА Олександр Педенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У неділю працював лабораторний центр, і сьогодні виявлено коло осіб, які контактували з тими, хто захворів на COVID-19 і безпосередньо перебували в лікарні... Усі медичні працівники, які були на змінах, у них у всіх відбираються ПЛР-тести. Ці тести будуть направлені до лабораторії та оперативно перевірені - щоб розуміти, чи є ще у когось захворювання. Адже всі 19 лікарів, які захворіли, були безсимптомні. І якщо в лікарні за штатним розкладом близько 1 тисячі медичних працівників, то отака кількість контактних», - розповів Педенко.

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі 25 квітня виявили 22 нові випадки зараження коронавірусом, у тому числі у 19 медиків обласної лікарні інтенсивного лікування.

Читайте також: У Маріуполі з'ясовують обставини зараження 19 медиків

За останніми даними, у Донецькій області зареєстровано 52 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Один хворий помер, десять одужали.

В Україні станом на 27 квітня підтверджено 9009 випадків COVID-19, з них 392 протягом останньої доби. Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 220 людей, водночас 864 пацієнти вже одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-